Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Lepota & kozmetikaPoziv k popolni prepovedi uporabe mikroplastike v kozmetiki

Poziv k popolni prepovedi uporabe mikroplastike v kozmetiki

MORDA VAS ZANIMA

Britanska revizijska okoljska komisija je pozvala k popolni prepovedi mikroplastike v kozmetiki. Kot razlog navajajo nepopravljivo škodo, ki je posledica škodljivega vpliva mikroskopskih plsatičnih delcev na ekosistem v morjih in oceanih ter na prehrambeno verigo. Mogotce kozmetične industrije so zato pozvali, naj prenehajo z uporabo mikroplastike v zobnih pastah, kremah za piling in ostalih kozmetičnih pripravkih, ki jo vsebujejo.

- Oglas -

mikroplastika

Člani komisije so pozvali k prepovedi, ki naj bi začela veljati najkasneje čez 18 mesecev. Zaradi kozmetične industrije v oceanih,k jezerih in rečnih ustjih konča nepredstavljivo število škodljivih delcev, s samo enim tuširanjem jih v odtok spustimo do 100.000, je dejala predsednica komisije Mary Creagh. Za lažjo predstavo: v Angliji samo piling obraza pripomore k izpustu 86 ton plastičnih mikrodelcev letno.

“Potrebna bo popolna zakonska prepoved, najbolje na mednarodni ravni, saj onesnaženje voda ne pozna meja, je dejala Creaghova. “Če to po našem izstopu iz EU-ja ne bo mogoče, bomo prepoved sprejeli vsaj na nacionalni ravni,” je še dodala.

Na globalno prepoved bomo morali najverjetneje še nekaj časa počakati, saj ljudje ponavadi ukrepamo takrat, ko je že prepozno, vendar pa lahko izdelke, ki mikroplastiko vsebujejo, začnemo bojkotirati že danes. Brez povpraševanja namreč tudi ponudbe ni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×