0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPoziv k popolni prepovedi uporabe mikroplastike v kozmetiki

Poziv k popolni prepovedi uporabe mikroplastike v kozmetiki

MORDA VAS ZANIMA

Britanska revizijska okoljska komisija je pozvala k popolni prepovedi mikroplastike v kozmetiki. Kot razlog navajajo nepopravljivo škodo, ki je posledica škodljivega vpliva mikroskopskih plsatičnih delcev na ekosistem v morjih in oceanih ter na prehrambeno verigo. Mogotce kozmetične industrije so zato pozvali, naj prenehajo z uporabo mikroplastike v zobnih pastah, kremah za piling in ostalih kozmetičnih pripravkih, ki jo vsebujejo.

- Oglas -

mikroplastika

Člani komisije so pozvali k prepovedi, ki naj bi začela veljati najkasneje čez 18 mesecev. Zaradi kozmetične industrije v oceanih,k jezerih in rečnih ustjih konča nepredstavljivo število škodljivih delcev, s samo enim tuširanjem jih v odtok spustimo do 100.000, je dejala predsednica komisije Mary Creagh. Za lažjo predstavo: v Angliji samo piling obraza pripomore k izpustu 86 ton plastičnih mikrodelcev letno.

“Potrebna bo popolna zakonska prepoved, najbolje na mednarodni ravni, saj onesnaženje voda ne pozna meja, je dejala Creaghova. “Če to po našem izstopu iz EU-ja ne bo mogoče, bomo prepoved sprejeli vsaj na nacionalni ravni,” je še dodala.

- Oglas -

Na globalno prepoved bomo morali najverjetneje še nekaj časa počakati, saj ljudje ponavadi ukrepamo takrat, ko je že prepozno, vendar pa lahko izdelke, ki mikroplastiko vsebujejo, začnemo bojkotirati že danes. Brez povpraševanja namreč tudi ponudbe ni.

.

NAJNOVEJŠE