0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Osebna rastPopolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

MORDA VAS ZANIMA

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke. Zaradi približujočega se začetka delovnega tedna so lahko nedelje precej duhamorne. Morda je prva misel, ki vas preplavi ob nedeljah zjutraj, prav to, da je na obzorju ponedeljek. Posledično težko zares uživate v dnevu, ki je pred vami. Obenem pa se težko pripravite na prihajajoči teden. Tako je ponedeljek precej bolj stresen, kot bi bil sicer, zato se naslednjo nedeljo ponovno znajdete v podobni situaciji. Kako prekiniti začaran krog? Za vas imamo nekaj uporabnih nasvetov za popolno nedeljo. Nasveti vam bodo pomagali pri tem, da si boste napolnili baterije in se obenem čim bolje pripravili na teden, ki je pred vami.

- Oglas -

1. Vse se začne s sobotnim spancem …

Sobotno »ponočevanje«, kamor spada tudi sedenje pred televizorjem pozno v noč, lahko povsem uniči vaš bioritem.  Če se boste v nedeljo zbudili zelo pozno, bo bližina ponedeljka še očitnejša, vaša motivacija za to, da nedeljo izkoristite čim bolje, pa bo še manjša, saj boste imeli občutek, da je dan praktično izgubljen. Čeprav seveda ni nič narobe s tem, da si v soboto privoščite malce zabave, je vendarle pametno, da ste pozorni na to, da se v posteljo ne boste odpravili prepozno. Vikend se bo zdel tako precej daljši.

2. Rezervirajte si čas brez elektronskih naprav

Da bo vaša nedelja čim bolj umirjena, poskušajte vsaj za uro ali dve povsem izklopiti elektronske naprave. »Pričakovanje pomembne elektronske pošte« na ta dan ne more biti izgovor. Čas, ko so elektronske naprave izklopljene, lahko namenite sproščujočim ali zabavnim dejavnostim, za katere vam med tednom pogosto zmanjka časa. Seveda pa je lahko to tudi idealen čas za druženje z najbližjimi. Ker ne bo motenj, se jim boste lahko resnično posvetili, kar bo zagotovo prispevalo k poglobitvi odnosov.

3. Analiza iztekajočega se tedna in načrtovanje tedna, ki je pred vami

Analizo obdobja, ki je za nami, običajno povezujemo predvsem s koncem leta. Vendar je precej pametneje, da si čas za to vzamete vsaj enkrat tedensko. Tako boste lahko drobne težave odpravljali sproti. Razmislite, kaj so bili najbolj pozitivni vidiki tedna, ki se počasi izteka. Kateri so bili vaši največji uspehi? Na kaj ste najbolj ponosni? Obenem pa razmislite tudi, kaj bi lahko naslednji teden naredili bolje. Priporočljivo je, da vse to zapišete, saj boste tako naslednji teden lažje ugotovili, kako uspešni ste bili.

- Oglas -

4. Opravila, ki bodo olajšala prihajajoči teden

Nedelja naj bo v osnovi namenjena predvsem sprostitvi in »polnjenju baterij«, vendar je kljub temu dobro, da vsaj nekaj časa namenite tudi opravilom, ki bodo poskrbela, da bo prihajajoči teden čim manj stresen. Če vam na primer med tednom pogosto zmanjkuje časa za pripravo zdravih obrokov, poskušajte nekaj hrane pripraviti vnaprej. Preverite vremensko napoved in izberite oblačila za posamezne dneve v tednu, pripravite svojo torbo ipd. To bo sicer pomenilo nekaj manj prostega časa za uživanje v nedelji, vendar bo po drugi strani odpor do ponedeljka precej manjši, saj boste vedeli, da ste nanj dobro pripravljeni.

5. Telesna aktivnost (v naravi)

Morda med tednom niste bili najbolj aktivni, toda brez skrbi – ni še vse zamujeno. Nedelja je idealna za različne oblike fizične aktivnosti. Gibanje vam bo pomagalo pri zbistritvi misli, umiritvi in pri pripravi na teden, ki je pred vami. Še posebej koristna je seveda telesna aktivnost v naravi. Ne izgovarjajte se na slabo vreme, saj boste v ponedeljek to zagotovo obžalovali.

 

.

NAJNOVEJŠE