ŽivaliPoletni nasveti za vaše pasje kosmatince

Poletni nasveti za vaše pasje kosmatince

MORDA VAS ZANIMA

V poletnih mesecih ni pomembno zgolj to kako bomo preprečili dehidracijo naših kosmatih prijateljev marveč tudi to kako jih zaščitimo pred nevarnimi kemikalijami, živili, ipd. V nadaljevanju vam ponujamo nasvete s katerimi boste vašega štirinožnega ljubljenčka obdržali v odlični formi skozi celotno poletje.

Poskrbite za primerno nego

- Oglas -

V poletnih mesecih je higiena pri kosmatih kepicah še kako pomembna. Poskrbite torej za njihovo dlako in kremplje. Neurejena dlaka lahko predstavlja težavo pri visokih temperaturah poleg tega pa se vanjo lahko skrijejo klopi in podobni zajedalci. Kar pa zadeva redno striženje krempljev lahko s slednjim preprečite njihovo vraščanje in podobne poškodbe, ki lahko vodijo tudi v okužbe.

poletje-vrocina-pes

Poskrbite za zadostno količino vode

Skrbite za hidratacijo vašega psa. Odmerek vode lahko brez odlašanja podvojite in vašemu štirinožcu omogočite stalen dostop do pitne vode.

Ne pozabite na senco

Senco v poletnih mesecih iščite kjerkoli in se prepričajte, da ima do nje vedno dostop tudi vaš pes saj ta lahko prav tako kot ljudje utrpi boleče posledice sončnih opeklin.

Stran od gnojil in nevarnih pesticidov

- Oglas -

Nekatera gnojila oziroma izdelki za nego trate lahko pri psih povzročijo hude alergijske reakcije – tem so zlasti nagnjeni in izpostavljeni poleti. Kemikalije in podobna sredstva vedno shranjujte na višjih legah, da jih vaš pes ne bo mogel zaužiti proizvodih za nego trave pa se najprej posvetujte z veterinarjem.

Prepoznajte znake vročinske slabosti

Če pri vašemu psu opazite prekomerno sopenje ali oteženo dihanje, slinjenje ali bruhanje z obiskom pri veterinarju ne odlašajte. Še prej pa poskrbite, da ga spravite v senco ter mu nudite hladno pitno vodo. Lahko ga celo obložite z mokrimi brisačami, da ga bodo hladile na poti do veterinarja.

NAJNOVEJŠE