Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaŽivila, ki v poletnih mesecih krepijo (notranjo) zaščito vaše kože

Živila, ki v poletnih mesecih krepijo (notranjo) zaščito vaše kože

MORDA VAS ZANIMA

Močnejši sončni žarki so zopet tu. In kdo je najbolj na udaru? Naša koža, seveda. Poleg nudenja primerne zunanje zaščite ji lahko pomagamo tudi tako, da ji omogočimo kvalitetno zaščito tudi od znotraj. Ste vedeli, da določena živila povišujejo raven (samo)zaščite kože pred sončnimi žarki? V nadaljevanju vam ponujamo seznam le teh.

Paradižnik

- Oglas -

Ste že kdaj pomislili zakaj lahko paradižniki ostanejo na soncu dolgo časa in to brez, da bi utrpeli večje posledice? Odgovor se skriva v likopenu. Ta antioksidant, ki se v bogatih količinah nahaja v paradižniku je med drugim tudi glavni razlog za sijočo rdečo barvo zrelega sadeža. Likopen absorbira proste radikale ter kožo tako ščiti pred poškodbami. Da pa likopen aktiviramo v polni meri, je najbolje, da paradižnik uživamo v obliki omake ali juhe. Študije namreč kažejo, da likopen veliko bolje učinkuje v »predelani« obliki.

živila za kožo

Lubenica

Prav tako kot paradižnik tudi ta velikanka vsebuje veliko likopena. Tako kožo ščiti pred prostimi radikali, ki prihajajo do nje pri večji izpostavljenosti soncu in v primeru onesnaženja. Ker vsebuje vitamin C uživanje lubenice tudi pomaga pri hitrejšem obnavljanju opečene in boleče povrhnjice.

Zeleni čaj

Lonec zelenega čaja ima neverjetno protivnetno, antistarostno ter antioksidativno moč oziroma učinek na kožo. Bogat je s polifenoli, ki so bili priznani kot naravno zaščitno sredstvo pred UV sevanjem. Čajne usedline oziroma filter vrečke tako ne vrzite stran ampak jo raje ohladite in neposredno nanesite na opečeno mesto. Koža vam bo hvaležna.

Temna čokolada

- Oglas -

Kakavova zrna so naravni vir flavanola – močnega antioksidanta, ki se bori proti kožnim vnetjem ter preprečuje raznorazne poškodbe na koži. A pazljivo! Čokolado uživajte v zmernih količinah in vedno izberite tisto z najvišjim možnim % kakava.

Zelena zelenjava

Ta je polna koristnih antioksidantov, ki se nahajajo kje drugje kot pa v markantni zeleni barvi! Karetonoidi, ki jih vsebuje ji podarjajo živo zeleno barvo, in jo posledično ščitijo pred negativnimi vplivi iz okolja. Poleg tega zelena zelenjava vsebuje tudi veliko vitamina E, ki kožo ščiti pred sevanjem in pojavom nezaželene pigmentacije.

Korenje

Ključna sestavina, ki jo vsebuje je betakaroten, ki ponuja odlično zaščito kože. Zakaj je tako pomemben? Najnovejše raziskave so pokazale, da aktivira protivnetni odziv po izpostavljenosti UV žarkom.

Kivi

Vitamin C, ki ga vsebuje igra pomembno vlogo pri zaščiti in zdravljenju kožnih celic pri UV poškodbah. Prav tako pomaga gladiti kolagen in krepiti kapilare. Kivi je tako odlična izbira za aktivacijo notranje zaščite kože, saj vsebuje celo več kožnega vitamina C kot pomaranča.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×