Poletni izbruhi mozoljev? Ponujamo vam rešitev

  Poletni čas za večino posameznikov pomeni več sonca, dogodivščin, plavanja, plaže, ipd. A za nekatere sončni dnevi in visoke temperature hkrati pomenijo tudi sezono pojava dodatnih mozoljev. Izbruhi le teh so namreč v poletnih mesecih še bolj pogosti. In zakaj je temu tako? Ko se temperature dvignejo, se poveča tudi dejavnost naših žlez, ki proizvajajo »olja« in znoj. Tako dobesedno delajo »nadure«, da bi našo telesno temperaturo ohranjale na isti ravni. Posledica njihovega dela so na žalost tudi mozolji. V nadaljevanju vam tako ponujamo nekaj preprostih nasvetov s katerimi boste zmanjšali izbruhe poletnih mozoljev ter recept za domače zdravilo, če do poletnega izbruha vseeno pride.

  mozolji

  Nasveti

  1. Nikoli ne nanašajte zaščite pred soncem na že nanesena ličila, saj si boste s slednjo napakico zamašili pore. Zaščito tako nanašajte na očiščeno kožo in ji v poletnih mesecih privoščite malo oddiha od vsega težkega makeup-a.
  2. Kožo na obrazu zaščitite z nošenjem širokega klobuka. Ta vas bo ščitil pred sončnimi žarki in preprečeval, da bi le ti zamašili kožne pore.
  3. Pijte čim več vode. Če ste dovolj hidrirani lahko zelo olajšate delo vašim žlezam znojnicam – ne bodo se mašile.
  4. Umijte obraz po kakršnikoli fizični aktivnosti. Umazanija in olja, ki se kopičijo na koži v kombinaciji s poletno vročino prinašajo nič drugega kot mozolje.
  5. V poletnem času pojejte čim več svežega sadja in zelenjave saj so ravno tovrstna živila odlična za v boj proti mozoljem.
  6. Osvežite vašo vsakodnevno kožno rutino. Vlažilec kože, ki ste ga uporabljali v zimskih mesecih je denimo prebogat in pretežek za poletno nego.

  Domač pripravek, ki odpravi poletne mozolje

  Potrebujete:

  • ½ stroka svežega česna (strtega oziroma sesekljanega),
  • ½ žličke jojobinega olja,
  • 1-2 kapljici olja čajevca.
  PREBERITE TUDI:  Naravni dezodorant brez sode bikarbone za občutljivo kožo

  Priprava in uporaba:

  Res dobro sesekljanemu stroku česna dodamo jojobino olje ter olje čajevca. Sestavine dobro premešamo. Nato s konico prstov ali pa z bombažno palčko zmes nanesite na mesto kjer je mozolj. Najbolje je, da zmes pustite delovati čez noč ter jo zjutraj nežno sperete z mlačno vodo. Naravno zdravilo lahko sicer shranite v hladilniku (za nekaj dni) a najbolje učinkuje, če je sveže pripravljeno.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte