0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliPolarni medved začasno rešen iz nakupovalnega središča

Polarni medved začasno rešen iz nakupovalnega središča

MORDA VAS ZANIMA

Društva za zaščito živali na Kitajskem opozarjajo, da trgovska središča za to, da privabijo kupce, vedno pogosteje zlorabljajo divje živali. Kitajska nima zakona, ki bi se dotikal zaščite živali. Primer takšnega izkoriščanja je polarni medved Pizza, ki so ga označili za najbolj žalostnega polarnega medveda na svetu.

- Oglas -

Polarni medved

Življenje v nakupovalnem središču

Tri leta star polarni medved Pizza, ki je od januarja služil kot razstavni eksponat v stekleni in občutno premajhni kletki ter neprimernih pogojih, je po posredovanju društev za zaščito živali in aktivistov končno za nekaj časa prestavljen tja, od koder je prišel.

Čeprav se vrača v ujetništvo, bo imel tam boljše pogoje. Žal pa njegovi lastniki pravijo, da so ga premestili le začasno, saj naj bi zanj urejali boljše pogoje. Aktivisti temu odločno nasprotujejo, saj bo Pizza tudi v boljših pogojih še vedno žrtev.

- Oglas -

Življenje v nakupovalnem središču je za takšno žival namreč grozovito. Pizza mora tako prenašati hrup, ljudi, ki ga fotografirajo in mu neprestano trkajo na okno njegove »izložbe«. Pizza je, od kar živi v nakupovalnem središču , postal nemiren in pričel kazati znake stresa.

.

NAJNOVEJŠE