fbpx
Domov Dom & energija Podaljšajte življensko dobo vaših elektronskih naprav

Podaljšajte življensko dobo vaših elektronskih naprav

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Danes smo v dobi, kjer se dobesedno kopamo v takšnih in drugačnih napravicah, ki nam ‘olajšujejo’ življenje.

Vendar pa to pomeni veliko novih umetnih mas, katere v večini primerov škodujejo okolju. Življenska doba takšnih naprav pa je tudi iz dneva v danj manjša zaradi dejstva, da na trg vsak dan prihajajo bolj zanimive in bolj zmogljive naprave.

iPod
Povprečna življenska doba: te naprave je približno 2-4 leta
Preventivni ukrepi: zavarujte vaš iPod z gumijasto zaščito. S tem boste preprečili morebitne praske in udrtine, vaš ipod pa bo dalj časa izgledal kot nov. Res je, da guma ni ravno okolju prijazna, vendar pa podaljšana življenska doma same napravice odtehta dejstvo. Poleg tega pa je priporočljivo tudi, da vsaj enkrat na mesec izpraznete baterijo iPoda. Gumijasto zaščito pa lahko uporabite tudi za vaš naslednji model.

Mobilni telefon:
Povprečna življenska doba: 2-4 leta
Preventiva: ste morda eden izmed tistih, ki polnijo baterijo mobilnega telefona, kot pa si umivate zobe? Opustite to navado,saj baterija deluje bolje in dlje časa, če vsake toliko pustite, da se ta čisto izprazni. Prav tako pa se izogibajte nizkim temperaturam, direktni izpostavljenosti soncu in pretirani vročini, saj vse to škoduje življenski dobi baterije.

Televizija s ploskim zaslonom
Življenska doba: minimalno 2 leti
Preventiva: čim manj se dotikajte ekrana, saj pritisk povzroči hitrejšo obrabo delov ekrana. Če se vaša televizija preveč pregreva pa bodite pozorni, da nič ne maši ventilacije samega televizorja. Priporočljivo pa je tudi, da televizijo čistite z mehko in suho krpo, saj lahko čistila poškodujejo ekran.

DVD predvajalnik
Življenska doba: 4-5 let
Preventiva: Poskrbite, da se vaš DVD predvajalnik ne pregreva. To pomeni, da odmaknite z njega vse, še posebej, če imate skritega v kakšni omarici. Pri samem premikanju naprave, pa bodite pozorni, da jo najprej ugasnete, šele potem izklopite iz električnega omrežja.

Tiskalnik
Življenska doba: minimalno 5 let
Preventiva: Povišana vlažnost lahko povzroči zastoje papirja ter poškodbe črnila, zato je priporočljivo, da postavite v bližino tiskalnika sol ali odstranjevalec vlage, če se ta nahaja v vlažnem prostoru. Takrat, ko tiskalnika ne uporabljate pa ga pokrijte s kakšno krpo.

Prejšnji članekImate vneto grlo?
Naslednji članekPrave buče za noč čarovnic!
- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×