Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Dom & energijaPodaljšajte življensko dobo vaših elektronskih naprav

Podaljšajte življensko dobo vaših elektronskih naprav

MORDA VAS ZANIMA

Danes smo v dobi, kjer se dobesedno kopamo v takšnih in drugačnih napravicah, ki nam ‘olajšujejo’ življenje.

- Oglas -

Vendar pa to pomeni veliko novih umetnih mas, katere v večini primerov škodujejo okolju. Življenska doba takšnih naprav pa je tudi iz dneva v danj manjša zaradi dejstva, da na trg vsak dan prihajajo bolj zanimive in bolj zmogljive naprave.

iPod
Povprečna življenska doba: te naprave je približno 2-4 leta
Preventivni ukrepi: zavarujte vaš iPod z gumijasto zaščito. S tem boste preprečili morebitne praske in udrtine, vaš ipod pa bo dalj časa izgledal kot nov. Res je, da guma ni ravno okolju prijazna, vendar pa podaljšana življenska doma same napravice odtehta dejstvo. Poleg tega pa je priporočljivo tudi, da vsaj enkrat na mesec izpraznete baterijo iPoda. Gumijasto zaščito pa lahko uporabite tudi za vaš naslednji model.

Mobilni telefon:
Povprečna življenska doba: 2-4 leta
Preventiva: ste morda eden izmed tistih, ki polnijo baterijo mobilnega telefona, kot pa si umivate zobe? Opustite to navado,saj baterija deluje bolje in dlje časa, če vsake toliko pustite, da se ta čisto izprazni. Prav tako pa se izogibajte nizkim temperaturam, direktni izpostavljenosti soncu in pretirani vročini, saj vse to škoduje življenski dobi baterije.

Televizija s ploskim zaslonom
Življenska doba: minimalno 2 leti
Preventiva: čim manj se dotikajte ekrana, saj pritisk povzroči hitrejšo obrabo delov ekrana. Če se vaša televizija preveč pregreva pa bodite pozorni, da nič ne maši ventilacije samega televizorja. Priporočljivo pa je tudi, da televizijo čistite z mehko in suho krpo, saj lahko čistila poškodujejo ekran.

- Oglas -

DVD predvajalnik
Življenska doba: 4-5 let
Preventiva: Poskrbite, da se vaš DVD predvajalnik ne pregreva. To pomeni, da odmaknite z njega vse, še posebej, če imate skritega v kakšni omarici. Pri samem premikanju naprave, pa bodite pozorni, da jo najprej ugasnete, šele potem izklopite iz električnega omrežja.

Tiskalnik
Življenska doba: minimalno 5 let
Preventiva: Povišana vlažnost lahko povzroči zastoje papirja ter poškodbe črnila, zato je priporočljivo, da postavite v bližino tiskalnika sol ali odstranjevalec vlage, če se ta nahaja v vlažnem prostoru. Takrat, ko tiskalnika ne uporabljate pa ga pokrijte s kakšno krpo.

Prejšnji članekImate vneto grlo?
Naslednji članekPrave buče za noč čarovnic!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×