0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaImate vneto grlo?

Imate vneto grlo?

MORDA VAS ZANIMA

V teh hladnih dneh se rado zgodi, da se marsikomu vname grlo. Kako pa lahko bolečine vnetega grla olajšamo brez zdravil?

- Oglas -

vneto grloČesen

Uporaben je, ko začutite, da vas v grlu  ‘žgečka’. Česen ima antibakterijske značilnosti, kar pomeni, da je odličen za izboljšanje vašega imunskega sistema. Vsebuje pa tudi “alicin“, ki daje česnu omenjene antibakterijske zmogljivosti. Sprosti pa se, ko česen razrežemo, zdrobimo ali prežvečimo. Priporočljivo je tudi, da česen za 10 – 15 sekund postavimo v mikrovalovno pečico, saj tako še povečamo njegov učinek. Poleg omenjenega pa česen tudi znižuje holesterol ter krvni tlak.

Vlaženje zraka

Je priporočljivo, ko imate suho grlo, saj je zrak v prostorih pogosto suh zaradi ogrevanja. To pa lahko izsuši membrane v vaših dihalnih poteh.

Cinkovi dodatki k prehrani

Priporočajo, ko občutite blage bolečine v grlu ter zamašen nos. Cink blaži zatečeno tkivo v grlu, poleg tega pa tudi pomaga pri odmašitvi nosu. Redna uporaba med prehladom pa bi naj celo znižala trajanje prehlada za polovico. Seveda pa pred uporabo posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom, saj lahko cink razdraži želodec.

- Oglas -

Preberite še:
Kako okrepiti imunski sistem

.

NAJNOVEJŠE