Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Zdravje & prehranaImate vneto grlo?

Imate vneto grlo?

MORDA VAS ZANIMA

V teh hladnih dneh se rado zgodi, da se marsikomu vname grlo. Kako pa lahko bolečine vnetega grla olajšamo brez zdravil?

Česen

- Oglas -

Uporaben je, ko začutite, da vas v grlu  ‘žgečka’. Česen ima antibakterijske značilnosti, kar pomeni, da je odličen za izboljšanje vašega imunskega sistema. Vsebuje pa tudi “alicin“, ki daje česnu omenjene antibakterijske zmogljivosti. Sprosti pa se, ko česen razrežemo, zdrobimo ali prežvečimo. Priporočljivo je tudi, da česen za 10 – 15 sekund postavimo v mikrovalovno pečico, saj tako še povečamo njegov učinek. Poleg omenjenega pa česen tudi znižuje holesterol ter krvni tlak.

Vlaženje zraka

Je priporočljivo, ko imate suho grlo, saj je zrak v prostorih pogosto suh zaradi ogrevanja. To pa lahko izsuši membrane v vaših dihalnih poteh.

Cinkovi dodatki k prehrani

Priporočajo, ko občutite blage bolečine v grlu ter zamašen nos. Cink blaži zatečeno tkivo v grlu, poleg tega pa tudi pomaga pri odmašitvi nosu. Redna uporaba med prehladom pa bi naj celo znižala trajanje prehlada za polovico. Seveda pa pred uporabo posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom, saj lahko cink razdraži želodec.

Preberite še:
Kako okrepiti imunski sistem

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×