0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lokalne in regionalne novicePiknik prostor za čebele: Akcija osveščanja pomena pozne košnje

Piknik prostor za čebele: Akcija osveščanja pomena pozne košnje

MORDA VAS ZANIMA

V mesecu maju obeležujemo svetovni dan čebel. Letos bodo tem marljivim delavkam s posebno akcijo na pomoč priskočili tudi v Občini Medvode. Akcijo osveščanja pomena pozne košnje za čebele so poimenovali Piknik prostor za čebele.

- Oglas -

Ob tem želimo spomniti na neizmeren pomen čebel, saj z opraševanjem rastlin zagotavljajo hrano ljudem, s svojimi pridelki pa skrbijo za naše zdravje. S kasnejšo košnjo opozarjamo na pomen travniški rastlin, ki dajejo hrano čebelam in drugim opraševalcem.

Postavili so table Piknik prostor za čebele

V Občine Medvode na nekaterih travnikih in parkih že lahko opazimo table z motivom čebele, ki opozarjajo na pomen čebel in na to, da jim še posebej letos zaradi spomladanske pozebe  primanjkuje kakovostne hrane. Na označenih travnikih bodo s prvo košnjo počakali toliko časa, da bodo cvetlice odcvetele. Še posebej pomembno vlogo ima vsem dobro poznani regrat, ki ravno v tem obdobju izdatno medi. S to simbolično gesto želijo vse lastnike travnikov spodbuditi k temu, da tudi oni del površin namenijo paši za čebele. Pri urejanju novih parkov in javnih površin zadnja leta v občini Medvode dajejo velik poudarek zasajanju medonosnih rastlin in dreves, v prihodnjem letu pa načrtujejo tudi razširitev akcije s sejanjem medovitega travniškega cvetja na javnih površinah.

l 291226DSC 0251

Čebelam prijazni

V  občini  tudi sicer najdemo precej aktivnih čebelarjev, ki se združujejo tudi v Občinsko čebelarsko društvo Medvode. Po svetu je dobro ime občine Medvode ponesel tudi pokojni častni občan Alojz Bukovšek, svetovno znan vzreditelj čebeljih matic. Občina Medvode od leta 2018 vsakemu novorojencu ob rojstvu podari sadiko avtohtonega medovitega drevesa.

- Oglas -

Nova zasaditev dreves ob Gorenjski cesti

V preteklih dneh so na novo uredili in zasadili travnik ter  25 novih dreves (13 hrastov, 5 vrb in 7 gabrov) in različnega grmičevja ob Gorenjski cesti. Drevesa v urbanih mestnih središčih skrbijo za nižanje temperatur, čistejši zrak, blaženje hrupa, prestrezanje padavin in lepši izgled okolice.  

.

NAJNOVEJŠE