Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Lokalne in regionalne novicePiknik prostor za čebele: Akcija osveščanja pomena pozne košnje

Piknik prostor za čebele: Akcija osveščanja pomena pozne košnje

MORDA VAS ZANIMA

V mesecu maju obeležujemo svetovni dan čebel. Letos bodo tem marljivim delavkam s posebno akcijo na pomoč priskočili tudi v Občini Medvode. Akcijo osveščanja pomena pozne košnje za čebele so poimenovali Piknik prostor za čebele.

- Oglas -

Ob tem želimo spomniti na neizmeren pomen čebel, saj z opraševanjem rastlin zagotavljajo hrano ljudem, s svojimi pridelki pa skrbijo za naše zdravje. S kasnejšo košnjo opozarjamo na pomen travniški rastlin, ki dajejo hrano čebelam in drugim opraševalcem.

Postavili so table Piknik prostor za čebele

V Občine Medvode na nekaterih travnikih in parkih že lahko opazimo table z motivom čebele, ki opozarjajo na pomen čebel in na to, da jim še posebej letos zaradi spomladanske pozebe  primanjkuje kakovostne hrane. Na označenih travnikih bodo s prvo košnjo počakali toliko časa, da bodo cvetlice odcvetele. Še posebej pomembno vlogo ima vsem dobro poznani regrat, ki ravno v tem obdobju izdatno medi. S to simbolično gesto želijo vse lastnike travnikov spodbuditi k temu, da tudi oni del površin namenijo paši za čebele. Pri urejanju novih parkov in javnih površin zadnja leta v občini Medvode dajejo velik poudarek zasajanju medonosnih rastlin in dreves, v prihodnjem letu pa načrtujejo tudi razširitev akcije s sejanjem medovitega travniškega cvetja na javnih površinah.

Čebelam prijazni

V  občini  tudi sicer najdemo precej aktivnih čebelarjev, ki se združujejo tudi v Občinsko čebelarsko društvo Medvode. Po svetu je dobro ime občine Medvode ponesel tudi pokojni častni občan Alojz Bukovšek, svetovno znan vzreditelj čebeljih matic. Občina Medvode od leta 2018 vsakemu novorojencu ob rojstvu podari sadiko avtohtonega medovitega drevesa.

Nova zasaditev dreves ob Gorenjski cesti

V preteklih dneh so na novo uredili in zasadili travnik ter  25 novih dreves (13 hrastov, 5 vrb in 7 gabrov) in različnega grmičevja ob Gorenjski cesti. Drevesa v urbanih mestnih središčih skrbijo za nižanje temperatur, čistejši zrak, blaženje hrupa, prestrezanje padavin in lepši izgled okolice.  

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×