Pica s čebulo

    Ker recept za pico večinoma že vsi poznamo, smo tokrat pripravili malo drugačnega, za pico s čebulo. Med vami verjetno ni nikogar, ki še ni vsaj poskusil pice, ta jed, ki izvira iz Italije, pa je postala popularna že po celem svetu. Zaradi enostavnega prilagajanja okusom je primerna skorajda za vsakogar.

    Pica s čebulo in sardinami, testo za pico

    Testo za pico

    Potrebujemo:
    40 dag moke
    2 dag kvasa
    1 jajce
    4 žličke sladkorja
    1/2 žličke soli
    1 velika žlica olivnega olja
    2 dl tople (mlačne) vode

    Priprava pice s čebulo

    Zgnetemo običajno testo za pico, ga razvaljamo z valjarjem ali raztegnemo v pekaču s prsti in premažemo z oljem. Pečico segrejemo na 230 ºC.
    Za oblogo vzamemo 4 čebule, jih tanko narežemo na kolobarje in razprostremo po testu. Preko čebule naložimo filete sardel, oljke, začinimo s timijanom in narahlo solimo. Postavimo v segreto pečico in hrustljavo spečemo.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte