0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPesin sok z ingverjem: ublažitev vnetij v telesu in številne druge koristi

Pesin sok z ingverjem: ublažitev vnetij v telesu in številne druge koristi

MORDA VAS ZANIMA

Vnetni odziv je v osnovi zelo koristen zaščitni mehanizem našega telesa. Vendar pa nastane težava, če se v telesu pojavijo kronična vnetja. Ta namreč povečujejo tveganja za številne bolezni, med drugim tudi za diabetes in srčno-žilna obolenja. Kronična vnetja pa so lahko tudi eden izmed razlogov za težave s hujšanjem. Tako je pomembno, da naredite vse, kar je v vaši moči, da se izognete kroničnim vnetjem. Eden izmed izvrstnih ukrepov za preprečevanje vnetij je zagotovo redno uživanje pesinega soka z ingverjem, ki mi lahko dodate še nekaj drugih sestavin za še več zdravja. Takšen napitek pa ni koristen zgolj za preprečevanje oziroma lajšanje vnetij. Tako pesa kot ingver sta znana tudi po številnih drugih pozitivnih vplivih na zdravje in počutje …

- Oglas -

Pesin sok z ingverjem

Kako lahko pesa pomaga pri blaženju vnetij?

Pesa je izjemno bogata s fitokemikalijami, ki delujejo protivnetno. Med snovmi, ki jih vsebuje pesa in ki lahko pomagajo ublažiti vnetja v telesu, je treba še posebej izpostaviti različne podvrste betalaina, ki je v osnovi sicer pigment. Poleg tega lahko v pesi najdemo tudi betain, ki lahko prav tako pripomore k zmanjšanju vnetij. Obstajajo tudi znanstvene študije, ki potrjujejo, da je lahko pesa odlična kot preventivno živilo za preprečevanje srčnih bolezni in diabetesa tipa 2. Obenem lahko pesa pomaga tudi pri čiščenju krvi in pri razstrupljanju jeter. Če peso predolgo kuhamo, se lahko uniči precejšen del betalaina, zato je najbolje, da si pripravite sok iz sveže pese oziroma da čim bolj omejite čas toplotne obdelave.

Povezava med ingverjem in vnetji v telesu

Tudi v ingverju najdemo izjemno močne protivnetne snovi. Uživanje ingverja naj bi bilo še posebej koristno za ljudi, ki se pogosto spopadajo z bolečinami v mišicah, in za paciente z artritisom. Redno uživanje ingverja lahko pomaga pri naravnem blaženju bolečin, kar je povezano z zmanjšanjem vnetij v telesu. Ingver pa vam lahko med drugim pomaga tudi pri prebavnih težavah in pri hitrejšem premagovanju prehlada oziroma nasploh pri lajšanju težav z dihali.

- Oglas -

Kako pripraviti protivnetni napitek?

Za najboljše rezultate vam priporočamo uporabo ekološko pridelanih sestavin. Napitek iz ingverja in pese si pripravite vsak dan. Poleg omenjenih sestavin lahko vključite še nekaj dodatkov – tistih, ki jih navajamo v nadaljevanju, ali dodatkov po izbiri.

Sestavine:

  • 1 srednje velika pesa,
  • košček ingverja (približno 3-centimetrski),
  • 3 listi ohrovta,
  • 1 pomaranča,
  • 1 korenje in
  • 1 jabolko.

Postopek priprave:

Sestavine najprej dobro operite in olupite. Po potrebi jih narežite na manjše koščke. Nato jih spustite skozi sokovnik. Popijte čim prej, da se ohrani čim več koristnih hranilnih snovi. Napitek je zelo koristen tudi za vse, ki imate težave s povišanim krvnim tlakom ali holesterolom. Pomaga tudi pri preprečevanju slabokrvnosti, saj lahko najdemo v pesi tudi precej železa. Ker vsebuje napitek tudi veliko vitamina C, bo absorpcija železa zelo dobra. Pesin sok pa bo ne nazadnje poskrbel tudi za to, da boste imeli precej več energije. Takšen napitek je torej lahko odličen nadomestek za kavo, če želite svoj dan začeti zares zdravo!

.

NAJNOVEJŠE