Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
ŽivaliPasja slina je boljša za vaše zdravje, kot si morda mislite

Pasja slina je boljša za vaše zdravje, kot si morda mislite

MORDA VAS ZANIMA

Psi nas radi ližejo po obrazih, prav tako kot radi sledijo vsemu, kar se premika, spijo cel dan in prevohajo vse po dolgem in počez. Gre za enega od načinov, s katerim nam pokažejo svojo naklonjenost.  Čeprav jim to včasih dovolimo, pa se temu pogosto izogibamo, saj velja splošno prepričanje, da je pasja slina polna škodljivih snovi. Mokro žgečkljiv občutek na navadno spomni na to, kako zelo nas imajo pasji prijatelji radi in da bo vse v redu.

- Oglas -

Seveda obstajajo nekateri, ki še vedno dvomijo v korist pasje sline, saj se jim tovrstno početje zdi nehigiensko, nezdravo in umazano. Še dobro, da imamo znanstvenike, ki imajo radi naše kosmate prijatelje, da nam dokažejo, kaj je res in kaj ne.

Pasja slina

Pasja slina kot probiotik

Tako je, prav ste slišali. Skupina znanstvenikov iz univerze v Arizoni se je odločila dokazati, da je pasja slina dobra za vas. Natančneje, preiskujejo učinke pasje sline na imunski sistem in kako lahko ublaži simptome alergij, kor sta kihanje in srbenje.

Dr. Charles Raison, vodja ekipe, meni, da pasja slina lahko deluje, kot probiotik, in pomaga izboljšati imunski sistem lastnika kužka. Kar so verjeli že stari Egipčani, kažejo tudi dosedanje raziskave Univerze na Floridi, in sicer, da pasja slina lahko pomaga celiti rane zaradi vsebnosti posebne beljakovine. Večina veterinarjev še kljub temu vedno skeptičnih zaradi morebitnih bakterij in parazitov prisotnih v slini.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×