0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliPasja slina je boljša za vaše zdravje, kot si morda mislite

Pasja slina je boljša za vaše zdravje, kot si morda mislite

MORDA VAS ZANIMA

Psi nas radi ližejo po obrazih, prav tako kot radi sledijo vsemu, kar se premika, spijo cel dan in prevohajo vse po dolgem in počez. Gre za enega od načinov, s katerim nam pokažejo svojo naklonjenost.  Čeprav jim to včasih dovolimo, pa se temu pogosto izogibamo, saj velja splošno prepričanje, da je pasja slina polna škodljivih snovi. Mokro žgečkljiv občutek na navadno spomni na to, kako zelo nas imajo pasji prijatelji radi in da bo vse v redu.

- Oglas -

Seveda obstajajo nekateri, ki še vedno dvomijo v korist pasje sline, saj se jim tovrstno početje zdi nehigiensko, nezdravo in umazano. Še dobro, da imamo znanstvenike, ki imajo radi naše kosmate prijatelje, da nam dokažejo, kaj je res in kaj ne.

Pasja slina

Pasja slina kot probiotik

Tako je, prav ste slišali. Skupina znanstvenikov iz univerze v Arizoni se je odločila dokazati, da je pasja slina dobra za vas. Natančneje, preiskujejo učinke pasje sline na imunski sistem in kako lahko ublaži simptome alergij, kor sta kihanje in srbenje.

- Oglas -

Dr. Charles Raison, vodja ekipe, meni, da pasja slina lahko deluje, kot probiotik, in pomaga izboljšati imunski sistem lastnika kužka. Kar so verjeli že stari Egipčani, kažejo tudi dosedanje raziskave Univerze na Floridi, in sicer, da pasja slina lahko pomaga celiti rane zaradi vsebnosti posebne beljakovine. Večina veterinarjev še kljub temu vedno skeptičnih zaradi morebitnih bakterij in parazitov prisotnih v slini.

.

NAJNOVEJŠE