Pasja slina je boljša za vaše zdravje, kot si morda mislite

  Psi nas radi ližejo po obrazih, prav tako kot radi sledijo vsemu, kar se premika, spijo cel dan in prevohajo vse po dolgem in počez. Gre za enega od načinov, s katerim nam pokažejo svojo naklonjenost.  Čeprav jim to včasih dovolimo, pa se temu pogosto izogibamo, saj velja splošno prepričanje, da je pasja slina polna škodljivih snovi. Mokro žgečkljiv občutek na navadno spomni na to, kako zelo nas imajo pasji prijatelji radi in da bo vse v redu.

  Seveda obstajajo nekateri, ki še vedno dvomijo v korist pasje sline, saj se jim tovrstno početje zdi nehigiensko, nezdravo in umazano. Še dobro, da imamo znanstvenike, ki imajo radi naše kosmate prijatelje, da nam dokažejo, kaj je res in kaj ne.

  Pasja slina

  Pasja slina kot probiotik

  Tako je, prav ste slišali. Skupina znanstvenikov iz univerze v Arizoni se je odločila dokazati, da je pasja slina dobra za vas. Natančneje, preiskujejo učinke pasje sline na imunski sistem in kako lahko ublaži simptome alergij, kor sta kihanje in srbenje.

  Dr. Charles Raison, vodja ekipe, meni, da pasja slina lahko deluje, kot probiotik, in pomaga izboljšati imunski sistem lastnika kužka. Kar so verjeli že stari Egipčani, kažejo tudi dosedanje raziskave Univerze na Floridi, in sicer, da pasja slina lahko pomaga celiti rane zaradi vsebnosti posebne beljakovine. Večina veterinarjev še kljub temu vedno skeptičnih zaradi morebitnih bakterij in parazitov prisotnih v slini.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  4 KOMENTARJI

  1. Težko je soditi o nečem, kar nimaš izkušenj. Če bi imel kdaj hišnega ljubljenčka, bi bolj razumel. Ljubezni do živali in do ljudi pa itak sploh ni za primerjat.

  2. Dobro jutro :-) Morda se zdi, da je z nami kaj narobe toda ne morem se rešiti občutka, da ljubitelji živali iščejo pri živalih ljubezen, ki je ne morejo dobiti pri ljudeh. Če bi jaz lahko izbiral bi vedno najprej izbral tvojo slino, pasja me ne zanima :-)

  3. Še posebej je pasja slina koristna, če ne celo zdravilna, če pes prej liže svojo rit, krepenino ali kakšen podoben poslastek. Fuj, z ljubitelji živali vred.

  Comments are closed.