DomovDom & energijaPametno zavita darila

Pametno zavita darila

To sezono prihranite na odpadkih, ki bi ostali od zavijanja daril. Odločite se raje za papir z vlakni, ki ni bil izdelan iz dreves.

Zaskrbljujoča statistika

- Oglas -

Za Ameriko je bilo izračunano, da med novolenimi prazniki pokupijo približno 2 miljardi voščilnic in porabijo 61.000 km zavijalnega traku. Prav tako se med prazniki nabere tudi veliko odpadnega materijala in sicer za kar 25 % več, kar pomeni dodatnih 5 milijonov ton odpadkov.

Raziskave kažejo, da če bi vsak Američan zavil le 3 darila in ponovno uporabil zavijalni papir, bi lahko prihanili toliko papirja, da bi ta lahko prekrili kar 4500 nogometnih igrišč!

Pomagajmo ohranjati okolje

- Oglas -

Kaj torej storiti? Namesto, da kupujete navaden zavijalni papir, kupite raje tistega iz recikliranega materiala ali pa takšnega, ki ne vsebuje drevesnih vlaknin. Prav tako pa lahko darila zavijete v stare posterje, časopise, kose blaga in ostale zanimive papirje, ki vam ležijo po hiši. Te lahko nato okrasite in pobarvate ročno, kar bo dalo darilu še toliko bolj pozoren pečat.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×