Dom & energijaPametno zavita darila

Pametno zavita darila

MORDA VAS ZANIMA

To sezono prihranite na odpadkih, ki bi ostali od zavijanja daril. Odločite se raje za papir z vlakni, ki ni bil izdelan iz dreves.

Zaskrbljujoča statistika

- Oglas -

Za Ameriko je bilo izračunano, da med novolenimi prazniki pokupijo približno 2 miljardi voščilnic in porabijo 61.000 km zavijalnega traku. Prav tako se med prazniki nabere tudi veliko odpadnega materijala in sicer za kar 25 % več, kar pomeni dodatnih 5 milijonov ton odpadkov.

Raziskave kažejo, da če bi vsak Američan zavil le 3 darila in ponovno uporabil zavijalni papir, bi lahko prihanili toliko papirja, da bi ta lahko prekrili kar 4500 nogometnih igrišč!

Pomagajmo ohranjati okolje

Kaj torej storiti? Namesto, da kupujete navaden zavijalni papir, kupite raje tistega iz recikliranega materiala ali pa takšnega, ki ne vsebuje drevesnih vlaknin. Prav tako pa lahko darila zavijete v stare posterje, časopise, kose blaga in ostale zanimive papirje, ki vam ležijo po hiši. Te lahko nato okrasite in pobarvate ročno, kar bo dalo darilu še toliko bolj pozoren pečat.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×