Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Dom & energijaPametno zavita darila

Pametno zavita darila

MORDA VAS ZANIMA

To sezono prihranite na odpadkih, ki bi ostali od zavijanja daril. Odločite se raje za papir z vlakni, ki ni bil izdelan iz dreves.

Zaskrbljujoča statistika

- Oglas -

Za Ameriko je bilo izračunano, da med novolenimi prazniki pokupijo približno 2 miljardi voščilnic in porabijo 61.000 km zavijalnega traku. Prav tako se med prazniki nabere tudi veliko odpadnega materijala in sicer za kar 25 % več, kar pomeni dodatnih 5 milijonov ton odpadkov.

Raziskave kažejo, da če bi vsak Američan zavil le 3 darila in ponovno uporabil zavijalni papir, bi lahko prihanili toliko papirja, da bi ta lahko prekrili kar 4500 nogometnih igrišč!

Pomagajmo ohranjati okolje

Kaj torej storiti? Namesto, da kupujete navaden zavijalni papir, kupite raje tistega iz recikliranega materiala ali pa takšnega, ki ne vsebuje drevesnih vlaknin. Prav tako pa lahko darila zavijete v stare posterje, časopise, kose blaga in ostale zanimive papirje, ki vam ležijo po hiši. Te lahko nato okrasite in pobarvate ročno, kar bo dalo darilu še toliko bolj pozoren pečat.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×