Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Dom & energijaPrihranite do 35 litrov vode na dan!

Prihranite do 35 litrov vode na dan!

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno ste že slišali za tisto “prihranite vodo z zidakom v straniščnem kotličku!“ in čeprav se sliši še tako smešno je dejansko ta ideja učinkovita. S tem, ko postavite utež v vaš kotliček zmanjšate porabo vode, vsakič ko splaknete straniščno školjko.

Poraba vode na stranišču

- Oglas -

Vendar ne skrbite, ni vam potrebno dobesedno postati otrok narave, da bi prihranili vodo. Večina stranišč sicer ne porabi več tolikšne količine vode, kot so jo včasih, vendar pa je količina porabljene vode še vedno velika. Danes povprečno stranišče porabi za splakovanje približno 11 – 25 litrov vode, zidak v kotličku (ali pa kakšna druga vrsta obtežitve) pa vam bo prihranil pibližno 3 litre vode na splakovanje.

Namesto zidaka je seveda bolj priporočljiva steklenica napolnjena z peskom ali vodo, saj se zidak s časoma v vodi začne počasi raztapljati. To pa lahko dolgoročno zamaši odtok. V Evropi pa se že dobijo posebne vrečke imenovane ‘Save-A-Flush’, ki delujejo na podoben način kot zidak.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×