Dom & EnergijaPrihranite do 35 litrov vode na dan!

Prihranite do 35 litrov vode na dan!

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno ste že slišali za tisto “prihranite vodo z zidakom v straniščnem kotličku!“ in čeprav se sliši še tako smešno je dejansko ta ideja učinkovita. S tem, ko postavite utež v vaš kotliček zmanjšate porabo vode, vsakič ko splaknete straniščno školjko.

Poraba vode na stranišču

- Oglas -

Vendar ne skrbite, ni vam potrebno dobesedno postati otrok narave, da bi prihranili vodo. Večina stranišč sicer ne porabi več tolikšne količine vode, kot so jo včasih, vendar pa je količina porabljene vode še vedno velika. Danes povprečno stranišče porabi za splakovanje približno 11 – 25 litrov vode, zidak v kotličku (ali pa kakšna druga vrsta obtežitve) pa vam bo prihranil pibližno 3 litre vode na splakovanje.

Namesto zidaka je seveda bolj priporočljiva steklenica napolnjena z peskom ali vodo, saj se zidak s časoma v vodi začne počasi raztapljati. To pa lahko dolgoročno zamaši odtok. V Evropi pa se že dobijo posebne vrečke imenovane ‘Save-A-Flush’, ki delujejo na podoben način kot zidak.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×