0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaOkrasite božično-novoletno mizo

Okrasite božično-novoletno mizo

MORDA VAS ZANIMA

Ob decembrskih praznikih seveda ne smemo pozabiti na okrašeno stanovanje. Nekaj več o smiselnosti in varčevanju z lučkami si lahko preberete tukaj, a lahko, kljub omejevanju zapravljanja denarja in nagibanju k minimalizmu ali družinskemu okraševanju, ustvarite božično vzdušje. Ste pripravljeni za izziv? Nobenega nakupovanja, uporabite le tisto, kar imate doma, in tisto, kar ste uporabili že lani. Sploh ni tako zapleteno!

- Oglas -

Novoletna miza

Začnite z nevtralnim

Naj bo miza pogrnjena z belim prtom in le morda z rdečim nadprtom. Uporabite tudi bele krožnike, ki bodo veliko bolj klasično elegantni kot pa prekomerno kičasti barvasti krožniki. Če imate rdeče, zlate ali zelene pogrinjke, na katere lahko postavite krožnike, jih lahko uporabite. Drugače lahko vzamete dva okrasna trakova, enega širšega kot drugega in tanjšega nalepite na širšega (na sredino) in novi okrasni trak postavite pod krožnik.

Okraski na mizi

Na sredino krožnikov ali v kozarce za vino ali drugo pijačo lahko položite majhne novoletne okraske, vendar bodite previdni, da na njih ni bleščic, da se ne bi karkoli zmuznilo v hrano ali pijačo. Okrog pecljev na kozarcih in okrog jedilnega pribora lahko zavežete zlato ali srebrno pentljico ter tako praznikom dodate nekaj svetlikanja. Naj bodo okraski (kot so kroglice za na božično drevo) enobarvni. Okraske lahko uporabite tudi za sredinske okraske na mizi, jih uokvirite z vejicami ali trakci na majhnem pladnju.

- Oglas -

Izberite naravno

Stopite ven in naberite nekaj vejic smreke, češarkov ali celo kak odpadel list. Vse to lahko zbirate že pred prazniki in iz tega naredite zanimivo ikebano ali napolnite vazo z lepimi, zelenimi okraski. Lahko jih postavite na krožnike. Lahko pa na sredinski krožnik položite vazo, vanjo postavite nekaj okroglih okraskov in na koncu v spirali zvijete okrasni trak ali dva (priporočamo zlatega in rdečega). Okrog vaze na krožnik položite veje smreke ali češarke. Ali pa vzemite pomaranče in vanje v vzorcih po želji zapičite klinčke. Ne le, da bo lepo, še dišalo bo!

Sveče in odeje

Če imate na voljo kakšne navadne, ozke in dolge sveče, je zdaj pravi čas, da jih potegnete na plan. Morda se kje skrivajo še kakšne čajne svečke z vonjem po vanilji ali cimetu ali pa so ravno pravih barv, da pristajajo k vašim dekoracijam. Poskrbijo tudi za slavnosten učinek in po potrebi delujejo zelo romantično.

Po omarah pobrskajte tudi za kakšno odejo s prazničnim motivom, ki pa je ostala pozabljena, ker je tako sezonska. Lahko jo pogrnete preko klopi, če jo imate v jedilnem kotu, ali pa jo pripravite za kavč, če bo kdo od gostov želel malo počiti po večerji. Morda je čas, da si nadenete še kakšen smešen pulover s snežakom, ki ga drugače ne bi nikdar oblekli, pa vas spominja na babico. Kar pomislite, kako dobro je to delo Bridget Jones!

.

NAJNOVEJŠE