[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliOgroženi polarni medvedi - do sredine stoletja naj bi jih bilo za...

Ogroženi polarni medvedi – do sredine stoletja naj bi jih bilo za tretjino manj

MORDA VAS ZANIMA

Nove študije kažejo, da naj bi se zaradi taljenja ledu na Arktičnem morju, število polarnih medvedov do sredine 21. stoletja upadlo kar za tretjino. Trenutno je na svetu okrog 26.000 polarnih medvedov.

- Oglas -

Polarni medved

Mednarodna unija za ohranitev narave polarnega medveda uvrstila med ranljive vrste

Zadnja študija kaže, da naj bi v naslednjih 35 leti število polarnih medvedov upadlo kar za 30 odstotkov. Mednarodna unija za ohranitev narave IUCN je polarnega medveda uvrstila med ranljive živalske vrste, ki jim grozi, da bodo v divjini povsem izumrle. Polarni medvedi so namreč odvisni od ledu v morju, ki pa žal hitro izginja. Uporabljajo na primer plavajoče ledene ploskve za lovljenje ali plavanje na odprto morje.

Scenariji ne kažejo nič dobrega

Skupina strokovnjakov je predvidela tri scenarije do sredine stoletja, nobeden od njih pa polarnim medvedom ne napoveduje svetle prihodnosti. Scenarijem je skupno, da število medvedov močno upada zaradi taljenja ledu, ki pa je posledica globalnega segrevanja ozračja. Glavna ugotovitev študije je, da v naslednjih 41 letih obstaja 70 odstotna verjetnost, da naj bi se število polarnih medvedov zmanjšalo kar za tretjino.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×