Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
ŽivaliOgroženi polarni medvedi - do sredine stoletja naj bi jih bilo za...

Ogroženi polarni medvedi – do sredine stoletja naj bi jih bilo za tretjino manj

MORDA VAS ZANIMA

Nove študije kažejo, da naj bi se zaradi taljenja ledu na Arktičnem morju, število polarnih medvedov do sredine 21. stoletja upadlo kar za tretjino. Trenutno je na svetu okrog 26.000 polarnih medvedov.

- Oglas -

Polarni medved

Mednarodna unija za ohranitev narave polarnega medveda uvrstila med ranljive vrste

Zadnja študija kaže, da naj bi v naslednjih 35 leti število polarnih medvedov upadlo kar za 30 odstotkov. Mednarodna unija za ohranitev narave IUCN je polarnega medveda uvrstila med ranljive živalske vrste, ki jim grozi, da bodo v divjini povsem izumrle. Polarni medvedi so namreč odvisni od ledu v morju, ki pa žal hitro izginja. Uporabljajo na primer plavajoče ledene ploskve za lovljenje ali plavanje na odprto morje.

Scenariji ne kažejo nič dobrega

Skupina strokovnjakov je predvidela tri scenarije do sredine stoletja, nobeden od njih pa polarnim medvedom ne napoveduje svetle prihodnosti. Scenarijem je skupno, da število medvedov močno upada zaradi taljenja ledu, ki pa je posledica globalnega segrevanja ozračja. Glavna ugotovitev študije je, da v naslednjih 41 letih obstaja 70 odstotna verjetnost, da naj bi se število polarnih medvedov zmanjšalo kar za tretjino.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×