Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
ŽivaliOgroženi polarni medvedi - do sredine stoletja naj bi jih bilo za...

Ogroženi polarni medvedi – do sredine stoletja naj bi jih bilo za tretjino manj

MORDA VAS ZANIMA

Nove študije kažejo, da naj bi se zaradi taljenja ledu na Arktičnem morju, število polarnih medvedov do sredine 21. stoletja upadlo kar za tretjino. Trenutno je na svetu okrog 26.000 polarnih medvedov.

- Oglas -

Polarni medved

Mednarodna unija za ohranitev narave polarnega medveda uvrstila med ranljive vrste

Zadnja študija kaže, da naj bi v naslednjih 35 leti število polarnih medvedov upadlo kar za 30 odstotkov. Mednarodna unija za ohranitev narave IUCN je polarnega medveda uvrstila med ranljive živalske vrste, ki jim grozi, da bodo v divjini povsem izumrle. Polarni medvedi so namreč odvisni od ledu v morju, ki pa žal hitro izginja. Uporabljajo na primer plavajoče ledene ploskve za lovljenje ali plavanje na odprto morje.

Scenariji ne kažejo nič dobrega

Skupina strokovnjakov je predvidela tri scenarije do sredine stoletja, nobeden od njih pa polarnim medvedom ne napoveduje svetle prihodnosti. Scenarijem je skupno, da število medvedov močno upada zaradi taljenja ledu, ki pa je posledica globalnega segrevanja ozračja. Glavna ugotovitev študije je, da v naslednjih 41 letih obstaja 70 odstotna verjetnost, da naj bi se število polarnih medvedov zmanjšalo kar za tretjino.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×