Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
ŽivaliOglejte si medveda, kako se igra …s plišastim medvedom!

Oglejte si medveda, kako se igra …s plišastim medvedom!

MORDA VAS ZANIMA

Kdo pravi, da so igrače samo za otroke – ali pa celo samo za ljudi! Na spletu je mogoče najti kar precej videoposnetkov in fotografij, ki prikazujejo ganljive reakcije čisto pravih živali, ko pridejo v stik s plišastimi igračami. Še posebej zanimivo je seveda takrat, ko dobi žival »v roke« igračo, ki ji je skorajda na las podobna …

Ganljiva nežnost, ki vas težko pusti ravnodušne

- Oglas -

Krajši videoposnetek medveda, ki se igra z malimi plišastimi medvedki, je zagotovo eden najbolj posrečenih iz te serije. Nežnost, s katero vzame v naročje eno izmed igrač, je marsikoga ganila do solz. Spet v drugih pa tovrstni videoposnetki in fotografije vzbujajo predvsem radovednost. Kaj v resnici razmišljajo živali, ko so soočeni s pomanjšano verzijo sebe v obliki plišaste igrače? 

Tudi živali iščejo občutek nežnosti, varnosti in topline

Vse živali se na plišaste igrače seveda ne odzovejo enako. Mačke jih na primer pogosto dojemajo kot plen. Navidezno nedolžna igra s plišasto igračo lahko tako včasih postane tudi precej agresivna. Vendar pa večini živali plišaste igrače najverjetneje dajejo predvsem občutek varnosti in topline, torej podobno kot človeškim otrokom oziroma ljudem nasploh.

Plišasta žival kot nadomestek za mamo

Zanimiv je na primer tudi pojav pri psih, ki so bili že zelo hitro ločeni od mame, zato niso imeli prave priložnosti za dojenje. Ti se namreč pogosto poskušajo podojiti kar pri plišasti igrači, četudi sploh ne gre za plišastega psa.

- Oglas -

Ne glede na to, ali se živali zavedajo podobnosti med njimi in igračami, pa se boste verjetno strinjali, da so ti prizori večinoma izjemno ganljivi in prisrčni – nemalokrat pa tudi zelo zabavni!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×