0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliOglejte si medveda, kako se igra …s plišastim medvedom!

Oglejte si medveda, kako se igra …s plišastim medvedom!

MORDA VAS ZANIMA

Kdo pravi, da so igrače samo za otroke – ali pa celo samo za ljudi! Na spletu je mogoče najti kar precej videoposnetkov in fotografij, ki prikazujejo ganljive reakcije čisto pravih živali, ko pridejo v stik s plišastimi igračami. Še posebej zanimivo je seveda takrat, ko dobi žival »v roke« igračo, ki ji je skorajda na las podobna …

- Oglas -

Ganljiva nežnost, ki vas težko pusti ravnodušne

Krajši videoposnetek medveda, ki se igra z malimi plišastimi medvedki, je zagotovo eden najbolj posrečenih iz te serije. Nežnost, s katero vzame v naročje eno izmed igrač, je marsikoga ganila do solz. Spet v drugih pa tovrstni videoposnetki in fotografije vzbujajo predvsem radovednost. Kaj v resnici razmišljajo živali, ko so soočeni s pomanjšano verzijo sebe v obliki plišaste igrače? 

Tudi živali iščejo občutek nežnosti, varnosti in topline

Vse živali se na plišaste igrače seveda ne odzovejo enako. Mačke jih na primer pogosto dojemajo kot plen. Navidezno nedolžna igra s plišasto igračo lahko tako včasih postane tudi precej agresivna. Vendar pa večini živali plišaste igrače najverjetneje dajejo predvsem občutek varnosti in topline, torej podobno kot človeškim otrokom oziroma ljudem nasploh.

- Oglas -

Plišasta žival kot nadomestek za mamo

Zanimiv je na primer tudi pojav pri psih, ki so bili že zelo hitro ločeni od mame, zato niso imeli prave priložnosti za dojenje. Ti se namreč pogosto poskušajo podojiti kar pri plišasti igrači, četudi sploh ne gre za plišastega psa.

Ne glede na to, ali se živali zavedajo podobnosti med njimi in igračami, pa se boste verjetno strinjali, da so ti prizori večinoma izjemno ganljivi in prisrčni – nemalokrat pa tudi zelo zabavni!

NAJNOVEJŠE