0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaOčistite pečico kar s pomočjo tablete za pomivalni stroj!

Očistite pečico kar s pomočjo tablete za pomivalni stroj!

MORDA VAS ZANIMA

Je čiščenje pečice za vas eno izmed najbolj zoprnih gospodinjskih opravil? Če odlašate predolgo, bo čiščenje seveda še precej bolj naporno, zato bo odpor naslednjič še toliko večji. Pametno je torej, da za to opravilo skrbite sproti, da umazanija ne bo preveč trdovratna. Ko gre za pečico, so pogosto še posebej problematični ostanki zasušenih maščob, ki se nakopičijo na notranji strani vrat in ki lahko začnejo postopoma celo ovirati pogled v notranjost pečice med uporabo. Na srečo pa si lahko pri čiščenju stekla, iz katerega so običajno izdelana vrata, pomagate s preprostim trikom. Zelo učinkovit pripomoček pri čiščenju je namreč lahko tableta za pomivalni stroj!

- Oglas -

Preprost postopek za čiščenje pečice s tabletami za pomivalni stroj

Podobno kot lahko tableta za pomivalni stroj pomaga pri odstranjevanju mastnih in drugih madežev s posode, lahko poskrbi tudi za to, da bodo vratca vaše pečice sijoče čista, kot bi bila povsem nova. Tableta za pomivalni stroj vam lahko v pomaga celo v primeru, da je umazanija na vratcih že precej zasušena. Ta trik je torej kot nalašč za tiste, ki ste nekoliko predolgo zanemarjali čiščenje pečice.

Kako se torej lotiti dela? Potrebovali boste tableto ali dve, ki ju na kratko pomočite v posodico s toplo vodo. Pazite, da ne boste čakali predolgo – pomembno je, da se tableta zgolj rahlo prepoji z vodo,pri čemer ne sme začeti razpadati. Nato uporabite tableto podobno, kot bi sicer uporabili gobico. Položite jo na odprta vrata pečice, nato pa z njo s pomočjo dlani ali prstov krožite po steklu. Še posebej se seveda osredotočite na tiste predele, kjer je umazanija najbolj trdovratna.

Če opazite, da se je začela tableta medtem sušiti, ponovite prvi korak – za nekaj sekundo jo torej ponovno namočite v vodo. Po potrebi pa lahko seveda med čiščenjem tableto nadomestite z novo. Čeprav je ta metoda še posebej učinkovita za čiščenje steklenih delov pečice, si lahko z njo pomagate tudi pri čiščenju kovinskih elementov na vratih. V tem primeru bo sicer najverjetneje potreben nekoliko večji pritisk. Na koncu vratca pečice preprosto zbrišite z vlažno krpo.

- Oglas -

Zakaj je ta trik tako zelo učinkovit?

S pomočjo tablete za pomivalni stroj bo čiščenje pečice zares otročje lahko opravilo. Tudi če gre za opravilo, ki ste ga doslej iz srca sovražili, se bo to zagotovo spremenilo, ko preizkusite ta trik. A zakaj je tableta za pomivalni stroj tako učinkovita? V prvi vrsti zato, ker gre za koncentrirano obliko detergenta za pomivanje posode. Tako lažje razžre trdovratne ostanke maščobe in druge umazanije. Tako je logično, da je lahko tableta za pomivalni stroj zelo koristna pri čiščenju pečice, kjer so pogosto največja težava prav mastni madeži.

Obenem pa trik deluje tako dobro tudi zaradi posebne teksture tablet za pomivalni stroj. Njihova površina je namreč rahlo groba – po teksturi tako spominja na gobico ali mrežico za čiščenje. Tako tableta lažje uniči umazanijo, kot če bi se na primer dela lotili s povsem mehko, gladko krpo. Vendar pa je po drugi strani pomembno, da površina tablete vendarle ni pregroba, kar je lahko težava pri določenih pripomočkih za čiščenje. Steklo na vratih pečice je namreč precej občutljivo. Tako morate biti previdni, da ga ne popraskate. Tablete za pomivalni stroj predstavljajo nekakšno »zlato sredino« – so ravno prav grobe, da se z njihovo pomočjo brez večjih težav znebite tudi zasušene umazanije, vendar ne tako grobe, da bi lahko poškodovale vratca vaše pečice.

 

.

NAJNOVEJŠE