0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliNeverjeten prizor: Podlasica jezdi na žolninem hrbtu

Neverjeten prizor: Podlasica jezdi na žolninem hrbtu

MORDA VAS ZANIMA

Amaterski fotograf Martin Le-May je med sprehodom po londonskem parku z ženo posnel osupljivo sliko. V svoj objektiv je ujel podlasico, ki je sedela na hrbtu žolne, kot bi jo zajahala. Slika je hitro postala viralna in mnogi so ugibali, ali je to osamljen nenavaden prizor, ali je morda to običajno vedenje podlasic.

- Oglas -

Kljub fantastični igri narave pa je bila razlaga za vedenje podlasice iz fotografije drugačna, kot so si mnogi predstavljali. Podlasice so znane po tem, da so odlični lovci in lahko ujamejo veliko večji plen od njih samih. V tem primeru je bil žolna verjetno na jedilniku, a ji je nekako uspelo vzleteti in pobegniti.

Podlasica jezdi na žolninem hrbtu
Foto: Martin Le-May

“Žolna je pristala pred nami in bal sem se najhujšega,” je dejal Le-May. »Mislim, da je naša prisotnost, morda 25 metrov stran, za trenutek zmotila podlasico. Žolna je izkoristila priložnost in odletela v grmovje stran na naši levi. Ptica je hitro zbrala energijo in odletela med drevesa ter stran od naših oči. Podlasica je brez kosila izginila v visoki travi.”

Podlasica jezdi na žolninem hrbtu
Foto: Martin Le-May

Kljub za nekatere, ki so mislili, da je podlasica iznašla novo “prevozno sredstvo”, nekoliko nefascinatni razlagi, fotografija ostaja osupljiv in nepozaben primer nepredvidljivih interakcij, ki se dogajajo v živalskem svetu.

- Oglas -

Če so vam všeč nekoliko nenavadne iterakcije med živalmi, si oglejte tudi video čaplje, ki deska na povodnem konju.

.

NAJNOVEJŠE