0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaNeprijeten vonj iz odtokov – kako se ga znebiti?

Neprijeten vonj iz odtokov – kako se ga znebiti?

MORDA VAS ZANIMA

Ste opazili, da se iz odtokov v vašem stanovanju širi smrad oziroma neprijeten vonj iz odtokov? Težava je še posebej pogosta v kuhinji. Tam se namreč v odtokih pogosto nakopičijo ostanki hrane, ki se začnejo sčasoma razkrajati, kar privede do nič kaj prijetnih vonjav. Na srečo pa obstaja nekaj zelo preprostih rešitev za odpravo te težave. V nadaljevanju vam ponujamo različne možnosti, med katerimi lahko izbirate …

- Oglas -

Voda, kis in soda bikarbona

Verjetno najmočnejša naravna rešitev za odmaševanje odtokov in odpravo neprijetnih vonjav je kombinacija sode bikarbone, kisa in vroče vode. V problematične odtoke najprej nasujte sodo bikarbono, po kateri nato prelijte še kis. Uporabite približno 100 gramov sode bikarbone in 200 mililitrov kisa. Če želite, lahko sestavini že predhodno zmešate v posodi in mešanico nemudoma zlijete v odtok, takoj ko pride do reakcije med kisom in sodo bikarbono. Po približno pol ure v odtoke nalijte še vrelo vodo. Postopek lahko včasih izvedete tudi preventivno.

Led, sol in limona

V odtok najprej stresite malce ledu, ki mu nato dodajte še nekaj žlic soli. Počakajte nekaj minut, nato pa v odtok zlijte vrelo vodo. Na koncu lahko odtok »odišavite« še z nekaj koščki limonine lupinice ali lupinice drugih vrst citrusov, pomagate pa si lahko tudi z eteričnimi olji.

Kvas in voda

Kvas ni uporaben zgolj za peko kruha oziroma pripravo testa, ampak nam pride zelo prav tudi v primeru, da se spopadamo z zamašenimi odtoki, iz katerih se širijo nenavadni vonji. Gre sicer za trik, ki se zdi na prvi pogled zelo nenavaden, vendar resnično deluje. Vse, kar morate storiti, je, da zmešate 250 mililitrov vode in eno vrečko kvasa. Ko se kvas raztopi, mešanico stresite v odtok. Počakajte do jutra. O neprijetnem vonju ne bo več niti sledu.

.

NAJNOVEJŠE