Nekaj »domačih« trikov za nego oblačil

  Če nimate časa ne znanja pri negi oblačil je dobro poznati nekaj trikov, ki vam pridejo prav ob marsikateri situaciji. Ti triki vam omogočajo, da imate vedno brezhiben videz.

  Čiščenje oblačil in odstranjevanje madežev

  Odstranjevanje madežev

  Madeže očistite čimprej, ker je toliko večja verjetnost, da jih odstranite. Madež najprej popivnajte s krpo, potem pa takoj nanj nanesite odstranjevalec madežev. Madeža ne smete drgniti, saj se bo tako vtrl še globlje v tkanino.

  Svetleče zaplate na elegantnih hlačah

  Temne elegantne hlače lahko po likanju pridobijo svetleče zaplate. Ena izmed hitrih rešitev je tudi ta, da zmešate 2 žlici destiliranega belega kisa z 10 žlicami hladne vode in v to mešanico namočite krpo, s katero potem nežno popivnate problematične svetleče predele na hlačah.

  Poškodbe pri likanju

  Oblačila je vedno potrebno likati na nasprotni strani, tako se izognete zgoraj omenjenim svetlečim zaplatam. Srajce pa je najbolje likati najprej pri ovratniku, potem preidemo na rokave, ramenski, hrbtni in prednji del.

  Lepilni trak

  Z lepilnim trakom, ki ga imate vedno na dosegu roke, lahko hitro rešite marsikatero zagato, dokler nimate časa, da jih popravite, kot je treba. Z njim si lahko pomagate, ko se vam razpara rob, odpade gumb, ali ko je potrebno na hitro zavarovati preveč odprt vratni izrez. Eden najboljših trakov naj bi bil tisti za zavarovanje in pritrditev lasulj.

  Ste vedeli, da si lahko sami izdelate tudi eko pralno sredstvo za oblačila.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte