Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Vrt & VrtnarjenjeNavadni vratič odganja pršice in zdravi plesni na vaših rastlinah

Navadni vratič odganja pršice in zdravi plesni na vaših rastlinah

MORDA VAS ZANIMA

Navadni vratič zraste do 2 metra, prepoznamo ga po značilnih rumenih cvetovih. Rastlina je strupena, zato morate biti z uporabo pazljivi, sploh če imate doma otroke ali male živali.

- Oglas -

Že v antični Grčiji so iz navadnega vratiča pripravljali eterično olje, s katerim so odpravljali gliste in podančice, v srednjem veku pa so ga uporabljali celo za sprožitev splava pri ženskah.

Navadni vratič na vrtu

Iz naših rastlin uspešno odganja listne vešče, jagodove in robidove pršice in malinarje, poleg tega pa preprečuje tudi pepelasto plesen in rjo.

Pripravek iz navadnega vratiča

Za škropivo lahko uporabljamo tako svež navadni vratič kot tudi posušenega. Svežega bomo potrebovali približno 1/2 kg, kar je enako kot 50 g posušenega. Namakamo ga 24 ur v 10 l vode, nato vse skupaj pol ure kuhamo na majhnem ognju, precedimo in ožamemo. Ohlajen in nerazredčen pripravek škropimo po zgornjih in spodnjih delih listov, priporočljivo je poškropiti vsaj 80 % celotne površine rastline.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×