[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Vrt & VrtnarjenjeNavadni vratič odganja pršice in zdravi plesni na vaših rastlinah

Navadni vratič odganja pršice in zdravi plesni na vaših rastlinah

MORDA VAS ZANIMA

Navadni vratič zraste do 2 metra, prepoznamo ga po značilnih rumenih cvetovih. Rastlina je strupena, zato morate biti z uporabo pazljivi, sploh če imate doma otroke ali male živali.

- Oglas -

Že v antični Grčiji so iz navadnega vratiča pripravljali eterično olje, s katerim so odpravljali gliste in podančice, v srednjem veku pa so ga uporabljali celo za sprožitev splava pri ženskah.

Navadni vratič na vrtu

Iz naših rastlin uspešno odganja listne vešče, jagodove in robidove pršice in malinarje, poleg tega pa preprečuje tudi pepelasto plesen in rjo.

Pripravek iz navadnega vratiča

Za škropivo lahko uporabljamo tako svež navadni vratič kot tudi posušenega. Svežega bomo potrebovali približno 1/2 kg, kar je enako kot 50 g posušenega. Namakamo ga 24 ur v 10 l vode, nato vse skupaj pol ure kuhamo na majhnem ognju, precedimo in ožamemo. Ohlajen in nerazredčen pripravek škropimo po zgornjih in spodnjih delih listov, priporočljivo je poškropiti vsaj 80 % celotne površine rastline.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×