Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Vrt & VrtnarjenjeNavadni vratič odganja pršice in zdravi plesni na vaših rastlinah

Navadni vratič odganja pršice in zdravi plesni na vaših rastlinah

MORDA VAS ZANIMA

Navadni vratič zraste do 2 metra, prepoznamo ga po značilnih rumenih cvetovih. Rastlina je strupena, zato morate biti z uporabo pazljivi, sploh če imate doma otroke ali male živali.

- Oglas -

Že v antični Grčiji so iz navadnega vratiča pripravljali eterično olje, s katerim so odpravljali gliste in podančice, v srednjem veku pa so ga uporabljali celo za sprožitev splava pri ženskah.

Navadni vratič na vrtu

Iz naših rastlin uspešno odganja listne vešče, jagodove in robidove pršice in malinarje, poleg tega pa preprečuje tudi pepelasto plesen in rjo.

Pripravek iz navadnega vratiča

Za škropivo lahko uporabljamo tako svež navadni vratič kot tudi posušenega. Svežega bomo potrebovali približno 1/2 kg, kar je enako kot 50 g posušenega. Namakamo ga 24 ur v 10 l vode, nato vse skupaj pol ure kuhamo na majhnem ognju, precedimo in ožamemo. Ohlajen in nerazredčen pripravek škropimo po zgornjih in spodnjih delih listov, priporočljivo je poškropiti vsaj 80 % celotne površine rastline.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×