Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaNaravno do lepših trepalnic

Naravno do lepših trepalnic

MORDA VAS ZANIMA

Kdo si ne želi polnih, dolgih trepalnic, ki odprejo pogled in uokvirijo oči? Četudi sta gostota in dolžina trepalnic domena genetike, lahko z nekaj naravnimi pripravki poskrbimo, da bodo naše trepalnice krepke in bolj vzdržljive.

- Oglas -

Naravno lepe trepalnice

Olivno olje

Zdravilne lastnosti olivnega olja niso nobena skrivnost. Seznam težav, pri reševanju katerih si lahko z njim pomagamo, je dolg in obsega vse od varovanja pred boleznimi srca in ožilja do zniževanja ravni slabega holesterola. Olivno olje pa je po zaslugi svoje vsebnosti vitaminov in hranilnih snovi odlično tudi za trepalnice!

Eden izmed načinov, kako lahko olivno olje uporabljamo na trepalnicah, je ta, da ga nekaj kapljiv kanemo na bombažno blazinico, to pa nato za nekaj minut pridržimo na zaprtem očesu. Trepalnice nato speremo s toplo vodo, da odstranimo oljne sledi. Olivno olje bo pomagalo trepalnice okrepiti, hkrati pa jih bo naredilo bolj sijoče in vidno bolj zdrave!

Rastlinski vazelin

Eno izmed najbolj poznanih sredstev iz domače shrambe, ki pomaga do daljših trepalnic, je tudi vazelin. Navadno se ga uporablja tako, da ga pred spanjem s pomočjo čiste krtačke, na primer kakšne od stare maskare za trepalnice, nanesemo na trepalnice, zjutraj pa ga z njih nežno očistimo. Rezultati naj bi bili ob redni uporabi vidni v nekaj tednih.

Zeleni čaj

- Oglas -

Zeleni čaj znan lovec prostih radikalov, njegovo uživanje pa ima številne zdravilne učinke. Med drugim na primer znižuje krvni pritisk in krepi imunski sistem. Z zelenim čajem pa si lahko pomagamo tudi pri krepitvi krhkih trepalnic! Redno mazanje trepalnic s koščkom bombažne blazinice, namočene v zeleni čaj, naj bi na naraven način stimuliralo njihovo rast.

Masaža vek

Rast trepalnic lahko stimulira tudi masaža vek. Blaga masaža z blazinicami prstov namreč poveča pretok krvi in tako stimulira rasne mešičke. Prav to pripomore k hitrejši rasti in manjšemu izpadanju trepalnic.

Prehrana

Pomembno vlogo igra tudi pravilna prehrana! K rasti in razvoju trepalnic pripomorejo vitamini, denimo vitamin C in biotin, ki ju med drugim najdemo v agrumih, avokadu in zeleni zelenjavi z mesnatimi listi. Po nekaterih navedbah k rasti krepkih in zdravih trepalnic pomaga tudi prehrana, bogata z beljakovinami, na primer jajca, ribe, fižol in navadni jogurt.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×