0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNamesto po tableti posezite po banani

Namesto po tableti posezite po banani

MORDA VAS ZANIMA

Banane vsebujejo veliko vlaknin in različnih vrst sladkorjev – mnogo več kot katerokoli drugo sadje. Ta neverjeten sadež vam tako lahko zagotovi veliko količino energije poleg tega pa se v nekaterih primerih obnese bolje kot tableta. Uživanje banan tako nikoli ne more postati dilema saj je odgovor vedno pritrdilen – banane so super-hrana in tako več kot koristne za naš organizem. In kdaj je njihovo uživanje še posebno priporočljivo?

- Oglas -

Banana

Visok krvni tlak

Pomanjkanje kalija in prekomerno uživanje soli ima lahko za naše telo izjemno negativne posledice – še zlasti kar zadeva krvni tlak. Tako je priporočljivo, da zjutraj užijemo eno banano in tako ohranjamo zdravo raven krvnega tlaka. Banane so namreč bogat vir kalija, ki je bistvenega pomena za našo kri.

Depresija

Da, prav ste prebrali. Banana pomaga tudi pri depresiji. Slednje je posledica prisotnosti triptofana, ki stimulira izločanje hormona sreče – serotonina. Vse kar morate storiti, da bi v nekaj minutah izboljšali svoje razpoloženje je, da zaužijete banano. Počutili se boste mirne in srečnejše.

- Oglas -

Stres

Stres lahko znižuje raven kalija to pa lahko negativno vpliva na metabolizem. Ker nas banane oskrbijo s kalijem so tako v stresnih situacijah več kot zaželene. Kalij bo pospešil prebavo poleg tega pa bo tudi uravnal optimalno količino vode v telesu ter tako posledično izboljšal delovanje srca.

Zaprtje

Banane vsebujejo mnogo hranljivih vlaknin in pektina – snovi, ki spodbujajo razstrupljanje telesa ter pospešujejo prebavo. Banane tako zmanjšajo napenjanje ter preprečujejo zaprtje.

PMS

Ker banane vsebujejo veliko vitamina B6 so več kot idealne za uživanje v času pred menstruacijo. Vitamin B namreč lajša predmenstrualne simptome. Prav tako bo omenjen vitamin pomagal zmanjšati bolečine v trebuhu hkrati pa bo uravnaval razpoloženjska nihanja.

Več o bananah: www.bodieko.si/banane

.

NAJNOVEJŠE