0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroNajpogostejše zdravstvene težave pri posameznih astroloških znamenjih

Najpogostejše zdravstvene težave pri posameznih astroloških znamenjih

MORDA VAS ZANIMA

Katerim zdravstvenim tveganjem so pripadniki različnih astroloških znamenj najbolj izpostavljeni? Posvetite posebno pozornost preventivnim ukrepom za preprečevanje težav, ki so najpogostejše pri vašem astrološkem znamenju.

- Oglas -

Oven

Ovni so večinoma precej vročekrvni. Tudi na relativno nedolžne stresorje se lahko odzovejo zelo intenzivno, zato imajo pogosto težave z glavoboli oziroma migrenami. Poleg tega ovne velikokrat preseneti čezmerno izpadanje las.

Bik

Za bike so posebno značilne težave z grlom in ušesi. Pogosto pa jim nagaja tudi ščitnica. Med biki je posebno razširjen hipotiroidizem, za katerega je značilno nezadostno izločanje ščitničnih hormonov. Eden izmed tipičnih simptomov pri tej diagnozi je pospešeno pridobivanje kilogramov – s čimer pa imajo velikokrat težave tudi tisti biki, katerih ščitnica deluje normalno.

Dvojčka

Pri dvojčkih so najbolj obremenjeni živčni sistem, dihala in imunski sistem. Težave, ki prizadenejo naštete sisteme, so pogosto povezane. Ker dvojčki sovražijo rutino, poskušajo živeti kar se da spontano. To pogosto pomeni veliko zabav, pri čemer pa jih telo in psiha občasno izdata, saj ne preneseta tako intenzivnega tempa brez pravega počitka.

- Oglas -

Rak

Raki so zelo čustveni. Ko jih preplavijo zelo intenzivna negativna čustva, tolažbo pogosto iščejo v hrani, zato imajo pripadniki tega astrološkega znamenja pogosto težave s čezmerno telesno težo, kar lahko seveda poveča tveganje za najrazličnejše zdravstvene težave. Poleg tega so pri rakih pogoste razpoloženjske motnje, predvsem depresija.

Lev

Levi morajo posebno pozornost nameniti srčno-žilnemu sistemu. Pri ljudeh, rojenih v znamenju leva, ki ga uvrščamo med ognjena astrološka znamenja, naj bi bile namreč nadpovprečno pogoste težave, kot so srčne palpitacije in povišan krvni tlak.

Devica

Devicam največ težav praviloma povzroča njihova prebava. Tako je pomembno, da poskušajo jesti čim bolj zdravo, vendar pa morajo paziti, da tovrstno prehranjevanje ne preraste v obsesijo, saj so device zaradi perfekcionističnih tendenc nemalokrat nagnjene k motnjam hranjenja. Nič ni torej narobe z občasnimi »prekrški«.

Tehtnica

Za tehtnice je značilna zelo občutljiva koža. Tako morajo biti posebno pozorne na to, da popijejo dovolj tekočine, priporočljiva pa je tudi redna uporaba kakovostne vlažilne kozmetike. Zaradi želje, da bi ugajale vsem, se lahko pri tehtnicah pojavijo tudi želodčne težave, saj se pogosto raje ugriznejo v jezik, kot pa da bi povedale, kaj si zares mislijo.

- Oglas -

Škorpijon

Pri škorpijonih so zelo pogoste težave z mehurjem oziroma s sečili, na primer s ponavljajočimi se vnetji. Poleg tega morajo biti škorpijoni posebno pozorni na ustrezno zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi.

Strelec

Strelce pogosto presenetijo težave z očmi. Nadpovprečno hitro pešanje vida obenem poveča tveganje za nezgode. Te so sicer pri strelcih zelo pogoste tudi zaradi izjemno aktivnega življenjskega sloga, ki je značilen za pripadnike tega astrološkega znamenja.

Kozorog

Deloholizem, ki je značilen za kozoroge, prej ali slej terja svoj davek. Pri pisarniških delavcih so na primer zelo pogoste kronične bolečine v hrbtu, pri fizičnih delavcih pa zlomi in zvini kosti. Tveganje za tovrstne težave je mogoče zmanjšati z rednimi odmori, razteznimi vajami, uporabo zaščitne opreme in doslednim upoštevanjem varnostnih ukrepov.

Vodnar

Za vodnarje je značilna slaba prekrvavitev, pogoste pa so tudi težave s krčnimi žilami. Tako je pomembno, da posebno pozornost posvetijo zdravju nog. Koristna je lahko na primer redna masaža.

Ribi

Zdravstvene težave so pri ribah pogosto povezane z oslabljenim imunskim sistemom. Dosledno izvajanje preventivnih ukrepov za krepitev imunskega sistema lahko predstavnikom tega astrološkega znamenja prihrani ogromno nevšečnosti.

NAJNOVEJŠE