0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNajboljša eterična olja za vaš avtomobil

Najboljša eterična olja za vaš avtomobil

MORDA VAS ZANIMA

Če imate radi, da je vaš avtomobil odišavljen, a se zavedate, da so dišave, ki jih kupite na trgovskih policah velikokrat agresivne in zdravju škodljive, preverite, kako lahko poskrbite za čudovit vonj v svojem jeklenem konjičku na naraven način, hkrati pa poskrbite tudi za boljšo osredotočenost na vožnjo. Odgovor so seveda eterična olja.

- Oglas -

Izberite primerno eterično olje za avtomobil

Eterična olja in vonjave, ki jih sproščajo, vplivajo na razpoloženje posameznika. Uporabljajte jih varčno, saj so izredno koncentrirana. V avtomobilu se morate izogibati eteričnih olj, ki lahko na vas vplivajo preveč sproščujoče ali pa povzročijo, da se vam med vožnjo prične dremati. Tako avtomobila nikoli ne odišavljajte z eteričnimi olji sivke in kamilice. Eterično olje evkaliptusa lahko povzroči hiperaktivnost in povzroči nemir, zato se mu v avtomobilu raje izognite. Prav tako se izogibajte cvetličnih vonjav, saj lahko zmanjšujejo osredotočenost voznika. Nepriporočljiva so tudi eterična olja majarona, geranije in bergamotke. Pred izbiro vonja se vedno prepričajte, kakšne učinke ima na razpoloženje vas in otrok, če jih prevažate s seboj. Posegajte po takšnih vonjavah, ki pripomorejo k boljši osredotočenosti in prisotnosti, hkrati pa ne dražijo vašega razpoloženja in ne spodbujajo napetosti.

Priporočljiva eterična olja za osvežitev avtomobila

Limona

Limona ima močan vonj, ki daje energijo, hkrati pa pripomore k zmanjšanju napetosti. Lahko pripomore k boljšemu razpoloženju, tako da boste lažje prenesli prometne zamaške in zastoje. Lahko pripomore k boljšim odločitvam med vožnjo in zmanjšanju možnosti napačnega odločanja.

- Oglas -

Poprova meta

Eterično olje poprove mete je odlično za spodbuditev budnosti in pripomore k večji osredotočenosti. Lahko pa je premočno, če z vami potujejo tudi otroci. Uporabite ga zelo varčno in blizu voznikovega sedeža in ga raje ne razpršite po vsej kabini avtomobila. Milejša alternativa eteričnemu vonju poprove mete, ki jo bodo prenesli tudi otroci, je eterično olje limonske trave. Ta vonj je tudi odličen za prekrivanje neprijetnih vonjav in vzpostavi prijetno ozračje.

Pomaranča

Olje pomaranče nežno dvigne vaše razpoloženje, vpliva pa tudi na boljše počutje. Pomaga lahko tudi pri dvigu energije. Vonj citrusa lahko pomaga pri preprečevanju potovalne slabosti.

Grenivka

Vonj eteričnega olja grenivke je še eden v paleti vonjev, ki pripomorejo k premagovanju stresa, glavobola in slabosti.

Rožmarin

Eterično olje rožmarina je znano kot močno orožje za osredotočenost, pripomore k budnosti in povečuje fokus. Je pa lahko tudi ta vonj precej močan za otroke, zato ga uporabite tako, da kapljico ali dve nakapate na bombažno blazinico, ki jo hranite na svoji strani avtomobila.

- Oglas -

Ingver

Eterično olje ingverja je vaš zaveznik v boju proti slabosti. Če vam je njegov vonj neprijeten, ga lahko poskusite kombinirati z eteričnim oljem limonske trave.

Kako uporabljati eterična olja v avtomobilu?

Na voljo imate posebne difuzorje z adapterjem za eterična olja za avtomobile, ki nežno razpršijo vonj eteričnega olja po avtomobilu. Ni pa nujno, da imate napravo, da uživate v čudovito odišavljenem avtomobilu. Preprosto kanite kapljico ali dve eteričnega olja na bombažno blazinico in jo postavite na armaturo. Lahko pa tudi naredite viseč osvežilec iz blaga (izberite naravne materiale) in ga pokapate z dvema kapljicama izbranega eteričnega olja. Pripravite pa si lahko tudi razpršilko, ki jo napolnite z vodo in dodate dve kapljici eteričnega olja in popršite, ko začutite željo. Seveda ne medtem, ko vozite, ampak med premorom.

.

NAJNOVEJŠE