0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNad boleče grlo z receptom naših babic

Nad boleče grlo z receptom naših babic

MORDA VAS ZANIMA

Ni bolj zoprnega občutka od bolečega in zatečenega grla. Če vse to spremlja še praskanje, ki povzroča kašelj, pa je kombinacija popolna. Kako si pomagati, če v bližini ni lekarne?

- Oglas -

Se vam je vnelo grlo na počitnicah, na vikendu ali pri daljšem obisku na tujini, pa nimate v bližini lekarne? Ni problema, saj z nekaj preprostimi koraki odstranite bolečino in zopet zaživite brez skrbi.

Boleče grlo

100 gramov kumine zmešajte s 2-3 decilitri vode in vse skupaj postavite na ogenj. Ostanite pri štedilniku in neprestano mešajte. Mešanica naj zavre in tam jo pustite vreti na manjšem ognju nekaj minut. Po tem zadevo odstavite in ko se ohladi, dodajte eno merico (0,3 dc) žgane pijače. Gost napitek si privoščimo po eno žlico vsake nekaj ur in uspeh je zagotovljen.

- Oglas -

Drugi podoben magičen napitek temelji na česnu. Česen deluje kot antibiotik, zato bo preprečil razmnoževanje bakterij v vaših ustih. Počutili se boste veliko bolje. Česen morate sesekljati in ga zmešati z dvema žlicama medu. Dodajte malo kajenskega popra in ingverja in pustite, da se sestavine napijejo ena druge. Napitek uživajte vsake nekaj ur.

Kljub vsemu ne pozabite, da morate piti veliko vode, da se prečistite, uživajte tudi veliko čaja. Če vas grgranje ne moti, si v toplo vodo dodajte malo soli ter grgrajte zjutraj in zvečer. predvsem pomembno pa je, da počivajte. Pustite, da se telo bori proti virusom.

.

NAJNOVEJŠE