0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliNa svet pokukala mačka s štirimi ušesi

Na svet pokukala mačka s štirimi ušesi

MORDA VAS ZANIMA

Narava je polna nenavadnih preobratov, toda včasih poskrbi za še posebej neverjetno presenečenje. Eno takšnih presenečenj je zagotovo tudi mačka po imenu Midas, ki se je pred nekaj meseci skotila v Turčiji – in hitro osvojila srca oseb po vsem svetu. Njena najbolj očitna posebnost je dodaten par ušes. Da, prav ste prebrali: Midas ima kar štiri ušesa!

- Oglas -

Midas lahko sledite tudi na družbenih omrežjih

Midas – ime je dobila po kralju iz grške mitologije, ki je bil med drugim znan po svojih »oslovskih ušesih« – se je skotila kot prostoživeča mačka, na vrtu neke turške družine, ki živi v Ankari. Njena mama si je vrt po naključju izbrala za »zadnje dejanje« svoje nosečnosti. Družina je hitro opazila, da se na vrtu dogaja nekaj nenavadnega, nato pa je sledilo še večje presenečenje. Eden od mladičkov je po videzu močno odstopal od svojih sorojencev. To je bila seveda Midas, ki je že kmalu po rojstvu postala prava spletna senzacija. Dobila je celo svoj profil na Instagramu, kjer ima trenutno že skoraj 150.000 sledilcev.

Vse prej kot običajno število ušes ni edino, zaradi česar je Midas tako posebna

Dodatna ušesa niso edino, kar dela Midas tako posebno. Ena od njenih izstopajočih posebnosti je povezana tudi z njenim jezičkom – rob jezička namreč konstantno kuka iz njenih ustec. To sicer ni tako redek pojav, vsaj v primerjavi z dodatnim parom ušes. Iz ust kukajoči jeziček je namreč nekaj, kar se občasno pojavi tudi pri drugih mačkah, pa tudi pri psih. Zaradi te posebnosti je Midas nedvomno še posebej ljubka. Poleg tega pa je muca posebna tudi zaradi znamenja na trebuščku. Gre namreč za znamenje, katerega oblika spominja na obliko srca.

Foto: Instagram / midas_x24

Kaj pa zdravje in počutje male muce?

Navduševanje nad ljubkostjo živali, ki se skotijo s takšnimi in drugačnimi posebnostmi, seveda ni nov pojav, ampak nekaj, kar je prisotno že praktično od začetkov množične uporabe interneta. Toda bistveno vprašanje pri tem seveda ne bi smelo biti, kako ljubka je žival, ampak bi nas moralo v osnovi skrbeti predvsem to, ali so lahko te posebnosti za žival nevarne. Pri Midas na srečo ne gre za primer posebnosti, ki bi bile povezane z zdravstvenimi težavami. Dejstvo, da ima Midas kar štiri ušesa, pri čemer je drugi par ušes občutno manjši od prvega, »primarnega«, vendar kljub temu zelo očiten, je povezano z genetsko mutacijo. Ta naj bi bila kriva tudi za »štrleči jeziček«, ki je posledica čeljusti, ki se ni povsem razvila. Toda kljub genetski mutaciji naj bi šlo Midas več kot odlično. Že kmalu po njenem rojstvu jo je pregledal veterinar, ki je ocenil, da vizualne posebnosti nimajo bistvenega vpliva na zdravje in počutje.

- Oglas -

Družina, ki jo je našla, je Midas sprejela v svoj dom

Zanimivo je, da dodaten par ušes nima bistvenega vpliva na mačkin sluh – vsaj po oceni veterinarja. Tako večji kot manjši par ušes naj bi bila povezana z istim ušesnim kanalom. Gre torej predvsem za zunanjo posebnost, za drugačen videz, ne za funkcionalno težavo. Kot omenjeno, se je Midas skotila mama, ki je živela kot prostoživeča mačka. Vendar je mala muca že kmalu po rojstvu dobila topel dom in ljudi, ki so pripravljeni skrbeti zanjo. Družina, ki jo je našla na svojem vrtu, se je namreč odločila, da jo posvoji. Ni pa povsem jasno, kaj se je zgodilo z mamo in sorojenci. Poleg Midas so se namreč skotile še štiri male mačke.

.

NAJNOVEJŠE