0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaNa Maldivih bodo zgradili prvo plavajoče mesto na svetu

Na Maldivih bodo zgradili prvo plavajoče mesto na svetu

MORDA VAS ZANIMA

Na Maldivih bodo zgradili prvo plavajoče otoško mesto na svetu, ki bo sestavljeno iz na tisoče plavajočih hiš, hotelov, restavracij in trgovin, obdanih s peščenimi plažami.

- Oglas -
Plavajoce mesto na Maldivih 1

Plavajoče mesto na Maldivih, ki nja bi bilo končano v naslednjih petih letih, bo sestavljeno iz tisočih plavajočih stavb – domov, hotelov, restavracij in trgovin z neverjetnim razgledom na morje. Stavbe bodo obkrožene tudi s peščenimi plažami, obrnjenimi proti koralnim grebenom.

Plavajoce mesto na Maldivih 2

Projekt bo zgrajen v toplovodni laguni dobrih 10 minut vožnje z ladjo od glavnega mesta Maldivov, mesta Male. Razvijalec prvega plavajočega mesta te vrste je Dutch Docklands. Mesto bo sestavljeno iz blokov v obliki šesterokotnika, oblikovanih tako, da bodo nakazovali na silhueto znamenitih koral na Maldivih.

Plavajoce mesto na Maldivih 3

Mesto naj bi bilo zgrajeno s svetlo, barvito maldivsko arhitekturo.Ulice bodo obdane s palmami in skupnimi bivalnimi prostori na plaži. Ljudje bodo lahko hodili, kolesarili ali pluli kamor koli po mestu.

- Oglas -
Plavajoce mesto na Maldivih 4

Okoli lagune zgrajene umetne ovire – velikanski grebeni, ki bodo služili kot lomilci valov. Pri Dutch Docklands pravijo, da bo mesto “na novo zasnovalo” prihodnost življenja na našem planetu.

Kot država na prvi liniji globalnega segrevanja so Maldivi v položaju, ko bodo kamlu primorani na novo zamisliti življenje, kako bodo na tem obmučju preživeli in se razvijali ob naraščajočem morju in obalni eroziji.

Plavajoce mesto na Maldivih 5

Nekdanji predsednik Maldivov Mohamed Nasheed je dejal, da čeprav valov ne morejo popolnoma ustaviti, se lahko “dvignejo z njimi”. Plavajoče mesto na Maldivih bodo gradili po fazah v naslednjih petih letih.

Ko bo plavajoče mesto zgrajeno, ne bo sprejemalo samo turistov, ampak bo tudi dom Maldivcev. Maldivska vlada je dejala, da bomo tam našli vse, kar ljudje potrebujejo za življenje, vključno z bolnišnico, šolo in vladno zgradbo.

Cene za posamezne domove naj bi se začele pri 250.000 $.

.

NAJNOVEJŠE