Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
ŽivaliNa Dunaju sta se izvalila mladička kodrastega pelikana

Na Dunaju sta se izvalila mladička kodrastega pelikana

MORDA VAS ZANIMA

Konec marca sta se v dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn izvalila dva mladička kodrastega pelikana. Čeprav veljajo za ogroženo živalsko vrsto, so se na Dunaju kljub zahtevni vzreji že večkrat razveselili njihovega naraščaja.

- Oglas -

Kodrasti pelikan

Dva gola mladička pelikanov sta se izvalila 18. in 22. marca. Sedaj oba starša izmenično sedita na gnezdu in grejeta mladička. Samica in samec si enakopravno delita delo tudi pri hranjenju mladičev. Njihov jedilnik je sestavljen predvsem iz prebavljenih rib, ki si jih mladički vzamejo kar iz kljuna stašev.

Kodrasti pelikan

Kodrasti pelikani, ki so dobili ime po kodrastem perju na glavi, imajo razpon kril do treh metrov in so tako največja vrsta pelikanov. Razširjeni so po južni Evropi in Aziji ter spadajo med ogrožene živalske vrste. Valjenje jajc pri teh pticah je precej težavno, saj se zelo hitro vznemirijo. »Vzreja se posreči samo takrat, ko živali nihče ne moti. Naši oskrbniki od daleč opazujejo, ali se mladički dobro razvijajo,« je povedala direktorica živalskega vrta Dagmar Schratter. V živalskem vrtu Schönbrunn kodraste pelikane vzrejajo že od leta 1994, in sicer v okviru Evropskega vzrejnega programa za ogrožene živalske vrste (EEP).

- Oglas -

Foto: Walter Wodal

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×