Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
ŽivaliNa Dunaju sta se izvalila mladička kodrastega pelikana

Na Dunaju sta se izvalila mladička kodrastega pelikana

MORDA VAS ZANIMA

Konec marca sta se v dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn izvalila dva mladička kodrastega pelikana. Čeprav veljajo za ogroženo živalsko vrsto, so se na Dunaju kljub zahtevni vzreji že večkrat razveselili njihovega naraščaja.

- Oglas -

Kodrasti pelikan

Dva gola mladička pelikanov sta se izvalila 18. in 22. marca. Sedaj oba starša izmenično sedita na gnezdu in grejeta mladička. Samica in samec si enakopravno delita delo tudi pri hranjenju mladičev. Njihov jedilnik je sestavljen predvsem iz prebavljenih rib, ki si jih mladički vzamejo kar iz kljuna stašev.

Kodrasti pelikan

Kodrasti pelikani, ki so dobili ime po kodrastem perju na glavi, imajo razpon kril do treh metrov in so tako največja vrsta pelikanov. Razširjeni so po južni Evropi in Aziji ter spadajo med ogrožene živalske vrste. Valjenje jajc pri teh pticah je precej težavno, saj se zelo hitro vznemirijo. »Vzreja se posreči samo takrat, ko živali nihče ne moti. Naši oskrbniki od daleč opazujejo, ali se mladički dobro razvijajo,« je povedala direktorica živalskega vrta Dagmar Schratter. V živalskem vrtu Schönbrunn kodraste pelikane vzrejajo že od leta 1994, in sicer v okviru Evropskega vzrejnega programa za ogrožene živalske vrste (EEP).

- Oglas -

Foto: Walter Wodal

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×