To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Lepota & kozmetikaModa in okoljevarstvo

Moda in okoljevarstvo

MORDA VAS ZANIMA

Zavest o pomembnosti varovanja okolja se je dotaknila tudi slavnih modnih oblikovalcev, ki so k zelenemu projektu pristopili na svoj način.

Eko moda
Eko kreacije slovenske modne oblikovalke Biance Žvorc
- Oglas -

Predvsem se, tako kot modni guru južnoafriškega porekla Marc Bouwer, osredotočajo na izdelavo ‘cruelty-free’ kreacij, torej oblačil, narejenih iz materialov, nastajajočih v procesu, ki ne vključuje trpljenja nobene živali. Bouwerjeve kreacije obožujejo Angelina Jolie, Sandra Bullock in Halle Berry.

Še eno znano ime, ki skuša v svoje kolekcije vključiti okoljevarstveni duh, je priljubljena hči slavnega Beatla Paula McCartneyja – Stella McCartney. Njen modni imperij sestavljajo zgolj oblačila iz materialov, ki niso živalskega izvora.

V modne vode se je s plemenitim namenom podal tudi pevec U2 Bono. Skupaj z ženo je ustvaril linijo oblačil Edun, katere poslanstvo je (poleg podpore pravičnemu trgovanju) okoljevarstvo. Vsa oblačila so narejena iz organskega bombaža in pobarvana z rastlinskimi barvili. Mačeha Stelle McCartney je leta 2009 lansirala linijo recikliranih oblačil [email protected], ki pa so jo modni kritiki raztrgali.

Ekološke modne kreacije, oblačila, nakit, igrače in dekoracije za dom za odrasle in otroke, ki so združeni pod skupnim imenom in blagovno znamko BeeZee EcoKid pa ustvarja tudi Slovenka Bianca Žvorc, s katero smo naredili tudi intervju: Prava eko oblačila tudi v Sloveniji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×