Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaModa in okoljevarstvo

Moda in okoljevarstvo

MORDA VAS ZANIMA

Zavest o pomembnosti varovanja okolja se je dotaknila tudi slavnih modnih oblikovalcev, ki so k zelenemu projektu pristopili na svoj način.

Eko moda
Eko kreacije slovenske modne oblikovalke Biance Žvorc
- Oglas -

Predvsem se, tako kot modni guru južnoafriškega porekla Marc Bouwer, osredotočajo na izdelavo ‘cruelty-free’ kreacij, torej oblačil, narejenih iz materialov, nastajajočih v procesu, ki ne vključuje trpljenja nobene živali. Bouwerjeve kreacije obožujejo Angelina Jolie, Sandra Bullock in Halle Berry.

Še eno znano ime, ki skuša v svoje kolekcije vključiti okoljevarstveni duh, je priljubljena hči slavnega Beatla Paula McCartneyja – Stella McCartney. Njen modni imperij sestavljajo zgolj oblačila iz materialov, ki niso živalskega izvora.

V modne vode se je s plemenitim namenom podal tudi pevec U2 Bono. Skupaj z ženo je ustvaril linijo oblačil Edun, katere poslanstvo je (poleg podpore pravičnemu trgovanju) okoljevarstvo. Vsa oblačila so narejena iz organskega bombaža in pobarvana z rastlinskimi barvili. Mačeha Stelle McCartney je leta 2009 lansirala linijo recikliranih oblačil [email protected], ki pa so jo modni kritiki raztrgali.

Ekološke modne kreacije, oblačila, nakit, igrače in dekoracije za dom za odrasle in otroke, ki so združeni pod skupnim imenom in blagovno znamko BeeZee EcoKid pa ustvarja tudi Slovenka Bianca Žvorc, s katero smo naredili tudi intervju: Prava eko oblačila tudi v Sloveniji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×