Lepota & kozmetikaModa in okoljevarstvo

Moda in okoljevarstvo

MORDA VAS ZANIMA

Zavest o pomembnosti varovanja okolja se je dotaknila tudi slavnih modnih oblikovalcev, ki so k zelenemu projektu pristopili na svoj način.

Eko moda
Eko kreacije slovenske modne oblikovalke Biance Žvorc
- Oglas -

Predvsem se, tako kot modni guru južnoafriškega porekla Marc Bouwer, osredotočajo na izdelavo ‘cruelty-free’ kreacij, torej oblačil, narejenih iz materialov, nastajajočih v procesu, ki ne vključuje trpljenja nobene živali. Bouwerjeve kreacije obožujejo Angelina Jolie, Sandra Bullock in Halle Berry.

Še eno znano ime, ki skuša v svoje kolekcije vključiti okoljevarstveni duh, je priljubljena hči slavnega Beatla Paula McCartneyja – Stella McCartney. Njen modni imperij sestavljajo zgolj oblačila iz materialov, ki niso živalskega izvora.

V modne vode se je s plemenitim namenom podal tudi pevec U2 Bono. Skupaj z ženo je ustvaril linijo oblačil Edun, katere poslanstvo je (poleg podpore pravičnemu trgovanju) okoljevarstvo. Vsa oblačila so narejena iz organskega bombaža in pobarvana z rastlinskimi barvili. Mačeha Stelle McCartney je leta 2009 lansirala linijo recikliranih oblačil [email protected], ki pa so jo modni kritiki raztrgali.

Ekološke modne kreacije, oblačila, nakit, igrače in dekoracije za dom za odrasle in otroke, ki so združeni pod skupnim imenom in blagovno znamko BeeZee EcoKid pa ustvarja tudi Slovenka Bianca Žvorc, s katero smo naredili tudi intervju: Prava eko oblačila tudi v Sloveniji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×