0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliMercedes Benz pohabljeni psički podaril invalidski voziček po meri

Mercedes Benz pohabljeni psički podaril invalidski voziček po meri

MORDA VAS ZANIMA

Primeri psov, za katere skrbniki ne skrbijo tako, kot bi morali, so žal še vedno zelo pogosti. Na izjemno neodgovornega skrbnika je naletela tudi psička Bunny, ki pa se ji je po hudih preizkušnjah pred nedavnim vendarle začela nasmihati sreča …

- Oglas -

Po prometni nesreči je bila prepuščena usodi

Bunny, ki je bila najdena v Mehiki, je zaradi neodgovornega skrbnika zbil avto. Nato je bila prikrajšana tudi za ustrezno oskrbo po prometni nezgodi. Na srečo so jo dobri ljudje iz društva za zaščito živali odkrili pravočasno, toda čeprav je bila Bunny še vedno živa, je bila v zelo slabem stanju. Njeni zadnji nogi sta bili zaradi poškodbe povsem nefunkcionalni. Poleg tega je bil njen obraz močno otečen, saj so jo pogrizli drugi psi, ki jim zaradi poškodovanih zadnjih tačk ni mogla pobegniti. Za povrh pa je bilo njeno telo prekrito s klopi in črvi, ki so jo razjedali pri živem telesu. Ko je bila Bunny najdena, je bil njen skrbnik v njeni neposredni bližini. Medtem ko so psičko počasi zapuščale moči, je nekaj metrov stran brezskrbno igral nogomet s svojim prijateljem.

Bunny-Mercedes 3

Psičko iz Mehike prepeljali v ZDA, kjer je bila izvedena amputacija

Psičko Bunny so odkrili in rešili prostovoljci iz društva Los Adoptables s sedežem v Mehiki. Ker je bila v zelo slabi koži, je bilo potrebno zelo hitro ukrepanje. Bunny je bila zato nemudoma odpeljana k veterinarju, ki pa ji žal ni mogel pomagati. Ker društvo Los Adoptables sodeluje s kalifornijskim zavodom The Animal Pad, so nato uredili prevoz Bunny v Združene države Amerike, kjer pa veterinarji prav tako niso videli druge rešitve kot amputacijo zadnjih okončin. Operacija je bila na srečo uspešna, seveda pa je bila mobilnost male psičke zaradi amputacije nog nato močno omejena.

Bunnyjina zgodba na družbenih omrežjih pritegnila ogromno pozornosti

Društvo The Animal Pad je ganljivo zgodbo o psički Bunny delilo na svojih profilih na družbenih omrežjih, psički pa je precej pozornosti posvetil tudi Henry Friedman, znan pod uporabniškim imenom Keeping Finn. Gre za velikega živaloljubca, ki ima na družbenih omrežjih ogromno sledilcev. Friedman je svoje sledilce redno obveščal o Bunnyjinem zdravstvenem stanju oziroma o njenem okrevanju po operaciji. Nekega dne pa je njegovo pozornost pritegnil naključni komentar pod eno izmed tovrstnih objav. Sledilec je v njem zapisal, da si Bunny zaradi vsega, kar je prestala, zasluži Mercedes Benz med vozički. Friedman je med branjem tega komentarja dobil zanimivo idejo, zato je navezal stik s predstavniki podjetja Mercedes Benz. Ti so bili nad idejo, ki jim jo je predstavil Friedman, v hipu povsem navdušeni …

- Oglas -
Bunny-Mercedes 2

S po meri izdelanim vozičkom se Bunny obeta precej lepše življenje

Podjetje Mercedes Benz se je nato povezalo s podjetjem Eddie’s Wheels, ki je specializirano za izdelavo invalidskih vozičkov za hišne ljubljenčke. Tako se je začela izdelava zelo posebnega vozička po meri, zasnovanega posebej za Bunny. Voziček je bil končan julija letos, ko je bila Bunny povabljena v prostore podjetja Mercedes Benz, kjer jo je pričakalo njeno darilo. Po meri izdelan voziček, ki nadomešča amputirani zadnji nogi, je bil opremljen s pasom z legendarnim logotipom podjetja Mercedes Benz, na zadnji strani pa je bilo mogoče opaziti kalifornijsko registrsko tablico z napisom »Bunny’s Benz«. Upajmo, da ta voziček simbolizira začetek novega, precej lepšega življenja za Bunny, ki je zdaj precej bolj mobilna in ki že nestrpno čaka svojega novega posvojitelja.

.

NAJNOVEJŠE