0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaMarulino olje za lepše lase ter bolj zdravo in mladostno kožo

Marulino olje za lepše lase ter bolj zdravo in mladostno kožo

MORDA VAS ZANIMA

Marulino olje je pri nas relativno slabo poznano. Olje se izdeluje iz plodov drevesa, imenovanega marula (Sclerocarya birrea), ki uspeva predvsem na območju Afrike. Gre za odličen vir antioksidantov. Količina antioksidantov v marulinem olju je namreč precej večja od količine antioksidantov v večini drugih olj. To pomeni, da gre za olje, ki je odlično za naravno pomlajevanje kože oziroma za upočasnjevanje procesa staranja. Kožo zaščiti pred neugodnimi okoljskimi vplivi. To upočasni nastajanje gub in starostnih peg. Redna uporaba marulinega olja lahko tako pripomore k bolj mladostnemu videzu kože. To pa je le ena od koristi tega izjemno dragocenega olja, ki ni koristno samo za kožo, ampak tudi za lase …

- Oglas -

Uporaba marulinega olja med nosečnostjo zmanjša nevarnost za strije

Pojav strij je med nosečnostjo zelo pogosta težava. Obenem pa gre za pogost »stranski učinek« hitrega povečevanja telesne teže. Strije se sicer najpogosteje pojavijo na trebuhu, vendar so možne tudi na drugih delih telesa (noge, zadnjica, prsti itn.). Tveganje za pojav strij lahko močno zmanjšate s pomočjo redne masaže s kakovostnim oljem. Ena od najboljših izbir je prav marulino olje, ki vsebuje zelo velik delež kakovostnih esencialnih maščobnih kislin. Ne le da lahko marulino olje zmanjša tveganje za nastanek novih strij, ampak lahko z njegovo pomočjo ublažite izrazitost že obstoječih strij na različnih delih telesa.

Protimikrobni učinki marulinega olja

Marulino olje lahko poskrbi za osnovno zaščito pred okužbami. Gre namreč za olje, ki se ponaša s protimikrobnim delovanjem. Posebej učinkovito je pri zaviranju razmnoževanja bakterij. Zaradi protivnetnega delovanja pa je lahko marulino olje koristno tudi za pomiritev kože po poškodbah in za spodbujanje njenega hitrejšega celjenja.

Marulino olje kot pomoč pri brazgotinah zaradi aken

Boj z aknami je zelo naporen. Tudi če se vam uspe znebiti osnovne težave, torej samih aken, bitka najverjetneje ne bo končana. Pogosta posledica aken so namreč brazgotine na koži, ki so pri nekaterih ljudeh zelo očitne. Z marulinim oljem si lahko uspešno pomagate tudi pri tovrstnih težavah. Olje namreč zmanjša izrazitost brazgotin, ki so posledica aken, vendar morate biti vztrajni (priporočljiva je vsakodnevna masaža kože z marulinim oljem).

- Oglas -

Mehkejša koža in lajšanje težav z ekcemi

Uporaba marulinega olja lahko poskrbi za skorajda neverjetno mehko kožo. Olje kožo izdatno navlaži in oskrbi s pomembnimi hranilnimi snovmi. Marulino olje je med drugim primerno za nego zelo suhe kože, nagnjene k luščenju, in kot pomoč pri spopadanju z ekcemi.

Zaščita las pred toploto in UV-žarki

Pogosta uporaba kodralnikov in likalnikov za lase običajno privede do poškodb las. S pomočjo marulinega olja lahko negativen vpliv tovrstnih pripomočkov vsaj nekoliko omilite. Če se torej nočete popolnoma odpovedati uporabi likalnika/kodralnika, je priporočljivo, da na lase pred kodranjem oziroma ravnanjem nanesete manjšo količino marulinega olja. Z marulinim oljem pa si lahko pomagate tudi pri zaščiti las pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki.

Spodbujanje rasti las

Snovi v marulinem olju so lahko zelo koristne za hitrejšo rast las. Masaža lasišča z marulinim oljem mešičke oskrbi z esencialnimi hranilnimi snovmi. Posledično bodo vaši lasje rastli bistveno hitreje. Upočasnjena rast las je namreč pogosto povezana z neustrezno nego lasišča.

Preprečevanje razcepljenih konic in pospešenega sivenja las

Ali so vaši lasje nadpovprečno lomljivi? Marulino olje vam lahko pomaga tudi pri tovrstnih težavah, saj pripomore h krepitvi las. Lomljivi, nenehno razcepljeni lasje bodo tako le še neprijeten spomin. Zaradi obilja antioksidantov pa je marulino olje zelo koristno tudi za preprečevanje prezgodnjega sivenja. Olje namreč lase zaščiti pred dejavniki, ki uničujejo pigment v laseh.

.

NAJNOVEJŠE