Maroška juha

- Oglas -

Če si želite preizkusiti maroško kulinariko, je maroška juha odlična zadeva za začetek kulinaričnega potovanja.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 300 g paradižnika
  • 200 g čičerike
  • 200 g rdeče leče
  • 1 čebula
  • 3 šalotke
  • 200 g gobic
  • 5 žlic olivnega olja
  • ½ žličke kurkume
  • ¼ žličke cimeta v prahu
  • sol
  • mleti poper
  • 100 g rezancev
  • 1 limona

POSTOPEK PRIPRAVE

  1. Čičeriko operite in jo čez noč namočite v hladni vodi. Na vrhu vsakega paradižnika naredite križno zarezo, nato pa paradižnike za krajši čas potopite v vročo vodo. Ohladite jih v hladni vodi in jih olupite. Nato jih nasekljajte na majhne koščke. Lečo operite in počakajte, da se voda odcedi.
  2. Čebulo olupite in jo nasekljajte na manjše koščke. Gobe očistite in jih narežite na rezine. Segrejte olivno olje, na katerem zarumenite čebulo, nato dodajte gobice in pražite še nekaj minut.
  3. Dodajte koščke paradižnika, čičeriko in lečo. Začinite s kurkumo, cimetom, soljo in poprom. Dodajte 1 liter vode, pokrijte s pokrovko in kuhajte 40 minut. Občasno premešajte.
  4. Dodajte olupljeno šalotko in kuhajte še 10 minut. Na koncu dodajte jušne rezance in jih kuhajte, dokler se ne zmehčajo, pri čemer jih občasno premešajte. Juho postrezite z rezino limone. Preden jo postrežete, dodajte še malce cimeta v prahu.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI