- Oglas -
Če si želite preizkusiti maroško kulinariko, je maroška juha odlična zadeva za začetek kulinaričnega potovanja.
SESTAVINE (4 porcije)
- 300 g paradižnika
- 200 g čičerike
- 200 g rdeče leče
- 1 čebula
- 3 šalotke
- 200 g gobic
- 5 žlic olivnega olja
- ½ žličke kurkume
- ¼ žličke cimeta v prahu
- sol
- mleti poper
- 100 g rezancev
- 1 limona
POSTOPEK PRIPRAVE
- Čičeriko operite in jo čez noč namočite v hladni vodi. Na vrhu vsakega paradižnika naredite križno zarezo, nato pa paradižnike za krajši čas potopite v vročo vodo. Ohladite jih v hladni vodi in jih olupite. Nato jih nasekljajte na majhne koščke. Lečo operite in počakajte, da se voda odcedi.
- Čebulo olupite in jo nasekljajte na manjše koščke. Gobe očistite in jih narežite na rezine. Segrejte olivno olje, na katerem zarumenite čebulo, nato dodajte gobice in pražite še nekaj minut.
- Dodajte koščke paradižnika, čičeriko in lečo. Začinite s kurkumo, cimetom, soljo in poprom. Dodajte 1 liter vode, pokrijte s pokrovko in kuhajte 40 minut. Občasno premešajte.
- Dodajte olupljeno šalotko in kuhajte še 10 minut. Na koncu dodajte jušne rezance in jih kuhajte, dokler se ne zmehčajo, pri čemer jih občasno premešajte. Juho postrezite z rezino limone. Preden jo postrežete, dodajte še malce cimeta v prahu.
- oglas -