0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaMangovo maslo za neverjetno mehko kožo

Mangovo maslo za neverjetno mehko kožo

MORDA VAS ZANIMA

Mangovo maslo, je rastlinska vrsta masla, ki je v zadnjem času posebej priljubljeno. Izdelano je iz mangovih semen in se ponaša z zelo prijetnim vonjem. Preverite, pri čem vse vam lahko pomaga …

- Oglas -

Iščete izdelek, ki bo poskrbel, da bo vaša koža izjemno mehka, dobro navlažena in oskrbljena s pomembnimi hranili – in to v vseh letnih časih? Za opisani učinek ni potrebna zelo kompleksna kozmetika, polna nenavadnih sestavin. Kot v mnogih drugih primerih je tudi tu smiselno slediti načelu »manj je več«. Ena najboljših izbir za nego suhe, občutljive kože so tako preprosta rastlinska masla.

Zakaj ravno mangovo maslo?

Mangovo maslo je odličen vir hranilnih snovi, ki so nujne za zdravje in mladosten videz kože. Vsebuje precej vitamina C, vitamina E ter vitamina A oziroma betakarotena, ki se v našem telesu pretvori v vitamin A. Vsi našteti vitamini so znani kot odlični antioksidanti, torej snovi, ki pomagajo pri zaščiti pred negativnimi vplivi prostih radikalov, vitamin C pa je obenem zelo pomemben za tvorbo kolagena – beljakovine, ki je ključna za ohranjanje napete, elastične kože. Podobno kot druga masla je seveda tudi mangovo maslo vir koristnih maščob oziroma maščobnih kislin, kot so oleinska, stearinska, palmitinska, linolna in arahidonska kislina.

Mehka in dobro navlažena koža tudi v zimskih mesecih

Mangovo maslo je še posebej priporočljivo za osebe z zelo suho kožo. Uporabljate ga lahko tako za nego kože na obrazu kot za nego telesa. Zelo primerno je za nego kože v zimskih mesecih oziroma v hladnejšem delu leta. Težave s suho kožo so namreč v tem obdobju nadpovprečno pogoste tudi pri osebah, ki sicer nimajo tovrstnih težav. Mangovo maslo lahko učinkuje tudi preventivno: kožo zaščiti pred čezmerno izgubo vlage, s čimer prepreči težave, kot so luščenje, občutek pekoče kože in pordelost. Zadošča že zelo majhna količina masla.

- Oglas -

Mangovo maslo je odlična izbira za nego razpokane kože na petah

Z mangovim maslom si lahko med drugim zelo uspešno pomagate pri negi suhe, razpokane kože na stopalih oziroma na petah. To je potrdila tudi raziskava, ki je bila izvedena leta 2008. Mangovo maslo se je odrezalo celo bolje od posebnih losjonov, ki so bili izdelani prav za nego razpokane kože na petah.

Protimikrobni učinki mangovega masla

Med pozitivne vplive mangovega masla je treba prišteti tudi njegovo protimikrobno delovanje, s čimer se zmanjša nevarnost za kožne infekcije. Maslo naj bi bilo še posebej učinkovito v boju z bakterijami.

Manjša nevarnost za zamašitev por

Mangovo maslo spada med t. i. nekomedogena masla. To pomeni, da je možnost za zamašitev por precej manjša kot pri drugih vrstah rastlinskega masla, posledično pa je manjša tudi nevarnost za nastajanje mozoljčkov. Vendar mangovo maslo žal ni najprimernejše za osebe z zelo mastno kožo, ki imajo precej težav z aknami. Kljub dejstvu, da spada med nekomedogena masla, in kljub protibakterijskim učinkom je lahko mangovo maslo za ta tip kože nekoliko »pretežko«. Toda čeprav ni najboljša izbira za nego kože na obrazu, si lahko z njim še vedno pomagate pri negi telesa.

Pomoč pri zaščiti pred UV-žarki

Sestavine, ki jih vsebuje mangovo maslo, lahko pomagajo pri zaščiti kože pred nevarnimi ultravijoličnimi žarki. Seveda pa to še ne pomeni, da lahko mangovo maslo povsem nadomesti izdelke za zaščito kože pred soncem. Za ustrezno zaščito je potreben dovolj visok SPF, česar ne moremo zagotoviti izključno z uporabo mangovega masla.

- Oglas -

Osupljivo sijoči in mehki lasje

Mangovo maslo ni primerno samo za kožo, ampak si lahko z njim pomagate tudi pri negi las. Maska iz mangovega masla bo poskrbela, da bodo vaši lasje izjemno mehki in sijoči. Obenem pa lahko pomaga pri težavah s suhim lasiščem.

.

NAJNOVEJŠE