[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliAli je čas, da tudi mački priskrbite prenosni računalnik?

Ali je čas, da tudi mački priskrbite prenosni računalnik?

MORDA VAS ZANIMA

V zadnjem času se ogromno govori o različnih težavah, povezanih z delom od doma. Pri tem pa ostaja specifična težava, ki je vse prej kot zanemarljiva, pogosto spregledana. Skrbniki mačk boste verjetno vedeli, o čem govorimo. Rado se namreč zgodi, da ravno takrat, ko poskušate delati, mačka povsem okupira vaš prenosni računalnik in vam ne pusti, da se lotite svojih opravil. So mačke tako velike ljubiteljice sodobne tehnologije? Morajo nujno preveriti, ali jih čaka elektronska pošta? Ali pa obstaja morda znanstvena razlaga za tovrstno vedenje oziroma skorajda nekakšno obsedenost mačk s prenosnimi računalniki?

- Oglas -

V ozadju je pogosto želja po vaši pozornosti

Na prvi pogled se zdi prenosni računalnik vse prej kot vabljiva igrača za mačke, ki se običajno rade igrajo predvsem z manjšimi, zaobljenimi in karseda mehkimi predmeti. Vendar pa lahko takrat, ko se usedete za prenosni računalnik, da bi poskušali delati, mačka v hipu pozabi na vse svoje najljubše igrače. Edino, kar jo v tistem trenutku zanima, je prav vaš računalnik. Mačke poskušajo pogosto povsem zasesti tipkovnico, zato je tipkanje praktično nemogoče. Čeprav prenosnik sam na sebi za mačko ni nujno posebej zanimiv, pa je najverjetneje ugotovila, da gre za predmet, ki mu vi posvečate kar nekaj pozornosti. Tako ji je postalo jasno, kaj mora narediti, če hoče vašo pozornost. Prav želja po pozornosti naj bi bila namreč eden glavnih razlogov za to, da mnoge mačke kažejo toliko zanimanja za prenosne računalnike. Vsaj deloma pa naj bi bila »naklonjenost« mačk do prenosnikov povezana tudi s toploto, ki jo naprava oddaja.

Poskrbite, da bo imela mačka poleg vas na voljo udoben kotiček

Mačke takrat, ko vam ne pustijo, da v miru postorite tisto, kar ste nameravali, saj nimate prostega dostopa do prenosnega računalnika, pogosto dobijo natančno tisto, česar si želijo, torej vašo pozornost. V takšnih trenutkih najverjetneje preizkušate različne trike, kar pomeni, da postane središče vaše pozornosti mačka, ne pa računalnik. Čeprav za mnoge mačke velja, da imajo rade precej samote in da jim stalno človeško božanje ipd. ne ugaja pretirano, se to spremeni, če dobijo občutek, da so zanemarjene – takrat postane njihova glavna okupacija prav boj za vašo pozornost. Rešitev se lahko skriva v tem, da za mačko pripravite udoben kotiček poleg mesta, kjer običajno delate na svojem prenosnem računalniku. Med delom si vzemite krajše odmore, ki jih posvetite mački. Tako bo vedela, da je v vaših mislih in da se ji ni treba nenehno grebsti za vašo pozornost.

Za navdušenje mačk nad računalniki lahko kriva tudi želja po posnemanju

V skladu z eno izmed razlag pa naj bi bilo zanimanje mačk za prenosnike povezano tudi s tem, da želijo posnemati vaše obnašanje. Ko vidijo, da počnete nekaj, kar vas očitno precej zanima, želijo tudi same preizkusiti to dejavnost. Ker pa seveda nimajo lastnega računalnika, si poskušajo prisvojiti vašega. Uporabnica Twitterja (@gisel_ysbryd) je to teorijo preizkusila tudi v praksi. Ker se je njena mačka vedno želela crkljati ravno takrat, ko je poskušala sama delati na prenosnem računalniku, se je domislila izvirne rešitve. Mački je priskrbela star, odslužen prenosnik in opazovala, kaj se bo zgodilo. Kot lahko razberemo s fotografije, je bil eksperiment več kot uspešen. Mačka je namreč v hipu pozabila na prenosnik svoje človeške prijateljice in se posvetila svojemu. Kot je videti, jo je čakalo pomembno delo – seveda pa lahko le ugibamo, kateremu projektu se je posvetila tako intenzivno …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×