0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliLov na divje lovce v Indiji

Lov na divje lovce v Indiji

MORDA VAS ZANIMA

V indijski državi Maharaštra so zaradi razširjenega divjega lova na ogrožene tigre razglasili odprto sezono lova na divje lovce. Tako lahko sedaj lovci z licenco divje lovce, ki delajo škodo tudi po zaščitenih območjih in redčijo že tako zelo ogrožene živali, tudi ustrelijo.
TigerIndijska vlada je razglasila, da uboj divjih lovcev, ki ubijajo zaščitene živali po novem ni več kriminalno dejanje, seveda če nanje streljajo kvalificirani in za to usposobljeni lovci, ki imajo tudi ustrezno licenco.

- Oglas -

Ves trud do sedaj, da bi divje lovce ustavili je bil zaman, saj se divji lovci oblasti več kot očitno ne bojijo in še naprej streljajo in odirajo tigre, zato  njihovo število strmo pada, čeprav se organizacije trudijo, da bi se ponovno razmnožili in naselili v svojem naravnem okolju.

Polovica vse še preostale svetovne populacije tigrov se nahaja prav v Indiji, in organizacije za zaščito živali se že od 70-ih let prejšnjega stoletja trudijo za njihov obstoj. V 90-ih letih jim je uspelo nekoliko dvigniti njihovo število, vendar se jih je zaradi divjega lova do leta 2008 iz Indije izginilo kar 60% obstoječe populacije.

Skupaj je na svetu le še 3500 tigrov, od tega 1400 na območju Indije.

.

NAJNOVEJŠE