fbpx
Domov Živali Lov na divje lovce v Indiji

Lov na divje lovce v Indiji

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

V indijski državi Maharaštra so zaradi razširjenega divjega lova na ogrožene tigre razglasili odprto sezono lova na divje lovce. Tako lahko sedaj lovci z licenco divje lovce, ki delajo škodo tudi po zaščitenih območjih in redčijo že tako zelo ogrožene živali, tudi ustrelijo.
TigerIndijska vlada je razglasila, da uboj divjih lovcev, ki ubijajo zaščitene živali po novem ni več kriminalno dejanje, seveda če nanje streljajo kvalificirani in za to usposobljeni lovci, ki imajo tudi ustrezno licenco.

Ves trud do sedaj, da bi divje lovce ustavili je bil zaman, saj se divji lovci oblasti več kot očitno ne bojijo in še naprej streljajo in odirajo tigre, zato  njihovo število strmo pada, čeprav se organizacije trudijo, da bi se ponovno razmnožili in naselili v svojem naravnem okolju.

Polovica vse še preostale svetovne populacije tigrov se nahaja prav v Indiji, in organizacije za zaščito živali se že od 70-ih let prejšnjega stoletja trudijo za njihov obstoj. V 90-ih letih jim je uspelo nekoliko dvigniti njihovo število, vendar se jih je zaradi divjega lova do leta 2008 iz Indije izginilo kar 60% obstoječe populacije.

Skupaj je na svetu le še 3500 tigrov, od tega 1400 na območju Indije.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×