Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
ŽivaliLov na divje lovce v Indiji

Lov na divje lovce v Indiji

MORDA VAS ZANIMA

V indijski državi Maharaštra so zaradi razširjenega divjega lova na ogrožene tigre razglasili odprto sezono lova na divje lovce. Tako lahko sedaj lovci z licenco divje lovce, ki delajo škodo tudi po zaščitenih območjih in redčijo že tako zelo ogrožene živali, tudi ustrelijo.
TigerIndijska vlada je razglasila, da uboj divjih lovcev, ki ubijajo zaščitene živali po novem ni več kriminalno dejanje, seveda če nanje streljajo kvalificirani in za to usposobljeni lovci, ki imajo tudi ustrezno licenco.

- Oglas -

Ves trud do sedaj, da bi divje lovce ustavili je bil zaman, saj se divji lovci oblasti več kot očitno ne bojijo in še naprej streljajo in odirajo tigre, zato  njihovo število strmo pada, čeprav se organizacije trudijo, da bi se ponovno razmnožili in naselili v svojem naravnem okolju.

Polovica vse še preostale svetovne populacije tigrov se nahaja prav v Indiji, in organizacije za zaščito živali se že od 70-ih let prejšnjega stoletja trudijo za njihov obstoj. V 90-ih letih jim je uspelo nekoliko dvigniti njihovo število, vendar se jih je zaradi divjega lova do leta 2008 iz Indije izginilo kar 60% obstoječe populacije.

Skupaj je na svetu le še 3500 tigrov, od tega 1400 na območju Indije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×