Dom & energijaLiteOn spreminja kinetično energijo v elektriko

LiteOn spreminja kinetično energijo v elektriko

MORDA VAS ZANIMA

Ker ima že skoraj vsakdo od nas kakšno prenosno elektronsko napravo ali napravico, so industrijski oblikovalci začeli izdelovati koncepte za okolju prijaznejše polnilnike baterij, ki uporabljajo obnovljive vire energije.
LiteOnEden izmed takih je LiteOn, ki ga je ustvarila industrijska oblikovalka Cindy Karimun, ki za ustvarjanje elektrike uporablja kinetično energijo.

- Oglas -

Dizajn izhaja iz kapljice vode, princip delovanja pa je osnovan na elektromagnetni indukciji. Polnilnik zaženemo ročno, tako da zavrtimo osrednji del naprave, ko doseže polno hitrost ga spustimo, da se vrti sam od sebe in pri tem ustvarja električno energijo.

Vsa energija, ki se ob vrtenju ustvari, se shranjuje v baterijo, s katero potem lahko napolnimo naše prenosne naprave. Naprava lahko ponoči služi tudi kot lučka, saj ima vgrajene 3 LED žarnice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×