0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaLimonov kis za pospešeno izgorevanje maščob

Limonov kis za pospešeno izgorevanje maščob

MORDA VAS ZANIMA

Eden zelo učinkovitih domačih pripravkov za hujšanje je limonin sok s kisom. Če se želite pred skokom v kopalke znebiti nekaj odvečnih maščobnih blazinic na trebuhu, bokih, zadnjici in stegnih, poskusite s tem domačim receptom.

- Oglas -

Zaradi nepravilne oziroma neuravnotežene prehrane prebavila ne delujejo več, kot bi morala. Njihovo delovanje oslabi, s tem pa tudi presnova. Telo posledično s težavo izloča višek maščob, kilogrami pa se kopičijo. Prebavo lahko spodbudite z uživanjem limonovega kisa – mešanice limoninega soka in jabolčnega kisa. Kura z limonovim kisom bo učinkovita podpora pri hujšanju, ki vključuje zadostno gibanje in uravnoteženo prehrano.

Limonin kis in hujšanje

Zakaj limona spodbuja hujšanje?

Razlogov, zakaj limona tako uspešno pomaga pri hujšanju, je več. Limona je odličen vir vitamina C in poleg tega vsebuje še kalcij, magnezij, železo in bioflavonoide. Glukoza, ki jo v telo vnesemo s hrano, pospešuje nalaganje maščobnih celic in zavira njihovo odpravljanje iz organizma.

- Oglas -

Vitamin C ima ravno nasproten učinek: pospešuje izgorevanje maščob v maščobnih celicah in preprečuje njihovo kopičenje. Skupaj z beljakovinami vpliva tudi na to, da hipofiza začne izločati stresne hormone, ki pospešujejo izgorevanje maščob s predela trebuha.

Vitamin C v kombinaciji z železom pospešuje izločanje karnitina v telesu. To je beljakovina, ki maščobne molekule pošilja v celice, kjer pospešeno izgorevajo zaradi kisika, ki ga zagotavljata vitamin C in železo. Vitamin C v povezavi z magnezijem spodbuja celično presnovo in maščobo v celicah pošilja v krvni obtok.

Bela ovojnica limone je polna bioflavonoidov, ki skrbijo za zdravje kapilar, ki so zadolžene za oskrbo celic s kisikom, hranilnimi snovmi in hormoni. Poleg tega bioflavonoidi od 20- do 50-krat povečajo moč C-vitamina in poskrbijo, da se bo dalj časa zadržal v telesu v visoki koncentraciji.

Ne pozabimo omeniti citronske kisline, ki izboljšuje prebavo – povečuje namreč izločanje pepsina, prebavnega encima v želodcu.

- Oglas -

Kako nam pomaga jabolčni kis?

Presnova in jabolčni kis sta dobra prijatelja. Jabolčni kis namreč čisti črevesje, pospešuje prebavo in s tem normalizira presnovo. Njegova prednost je tudi v tem, da uravnava krvni sladkor in tako preprečuje napade volčje lakote. Po 35. letu starosti se večini ljudi upočasni tudi izločanje želodčnega soka, kar lahko doprinese k nabiranju maščobnih zalog. Jabolčni kis pospešuje izločanje želodčne kisline in celice oskrbuje z jodom, kromom, železom, cinkom in manganom. Vsebuje tudi druge snovi, ki pospešujejo prebavo in s tem proces hujšanja.

Vitamin C iz limone in cink, ki ga najdemo v jabolčnem kisu, okrepita delovanje kolagena, ki skrbi za gladkost in napetost kože.

Kakšne limone in kis uporabiti?

Za hujšanje z limonovim kisom uporabite zrele in neškropljene limone. Lupina zrelih sadežev je svetlo rumene barve in ni trda. Če niste prepričani, da so limone neoporečne, ali nimate možnosti za nakup ekološko pridelanih, jih namakajte v mlačni vodi. Uporabite domač, naraven jabolčni kis.

Recept za pripravo limonovega kisa

Za dieto z limonovim kisom so potrebne precej dolge priprave, vendar se bosta trud in čakanje splačala. Za pripravo limonovega kisa za 14 dni diete potrebujete:

 • Štiri limone,
 • ¾ litra jabolčnega kisa,
 • kozarec za vlaganje s prostornino 1 litra
  (Opomba: kozarec mora biti tak, da se ga da dobro zapreti.)

Priprava:

 1. Z limon odstranite olupke. Pri tem pazite, da bela ovojnica ostane na sadežih.
 2. Iz limon iztisnite sok. Sok in belo ovojnico dajte v kozarec za vlaganje.
 3. Jabolčni kis segrejte na 50–60 stopinj Celzija in ga dolijte v kozarec.
 4. Kozarec dobro zaprite in ga pustite na sobni temperaturi. Vsak drugi dan ga dobro pretresite.
 5. Čez 14 dni limonov kis precedite skozi gosto cedilo – količina dobljenega limonovega kisa bo zadostovala za 14 dni.

Kako ga uživati?

 1. Naslednjih 14 dni vsako jutro popijte iztisnjen sok treh svežih limon, ki mu dodate dve žlici limonovega kisa.
 2. V lekarni kupite temno 100-mililitrsko stekleničko s kapalko. Vsak dan vanjo nalijte limonov kis, ki ga med dnevom spijte po 15–20 kapljic na uro.
  (Opomba: preden steklenično napolnite za naslednji dan, jo sperite s tekočo vodo in brez detergenta.)
 3. Zvečer iztisnite sok ene sveže limone in mu dodajte žlico limonovega kisa. Mešanico zlijte v kozarec mlačne vode in jo spijte po požirkih.
.

NAJNOVEJŠE