0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliKužka, ki je ostal v avtu pri 50 stopinjah, so posvojili njegovi...

Kužka, ki je ostal v avtu pri 50 stopinjah, so posvojili njegovi rešitelji

MORDA VAS ZANIMA

Razgret avto je najslabše mesto, kjer lahko pustite psa, pa tudi če samo za 5 minut. Psi so zelo dovzetni za toplotni udar in preveč hišnih ljubljenčkov je že umrlo, ker so jih lastniki pustili v vozilu.

- Oglas -

Takšna je bila skoraj usoda za tega ljubkega psička, ki ima zdaj na srečo čudovito novo življenje med ljudmi, ki so ga rešili.

01

V začetku avgusta je zaskrbljeni državljan v East Havenu v Connecticutu poklical številko za nujne primere, saj je v zaklenjenem avtomobilu na soncu ob plaži opazil 6-mesečnega kužka, poroča lokalni časopis Patch. Temperature v avtomobilu naj bi bile okrog 50 stopinj Celzija.

Grozno je pomisliti, kaj bi se zgodilo s pasjim mladičkom, če ga ne bi pravočasno rešili. Najhujši scenarij je preprečila gasilska enota East Haven.

- Oglas -

Zgodba se je dotaknila tudi župana East Havena, Josepha A. Carfora. Potem ko je bil psiček obravnavan v lokalnem zavetišču za živali, je obiskal tudi župana v Mestni hiši.

03

Kmalu je padla odločitev, da bodo psička posvojili kar ljudje, ki so ga rešili. Tako bo zdaj bo živel na sedežu gasilske enote in imel častni naziv “Pes za podporo postaji”.

“Ima odličen temperament in se bo razumel z dežurnimi posadkami ter bo ambasador oddelka na javnih izobraževalnih in skupnostnih dogodkih,” je dejal župan Carfora v svoji izjavi.

02

Mesto je celo organiziralo natečaj za poimenovanje mladička in odločili so se, da ga poimenujejo “Riggs”. Riggs se zdaj uvaja v svoje novo življenje kot častni gasilski pes in ljubljena “maskota” gasilske postaje in skupnosti.

Oddelek se veseli pozitivnega vpliva, ki ga bo imel na dobro počutje gasilcev in širše skupnosti.

.

NAJNOVEJŠE