Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki

  Pripravite si okusno zloženko iz krompirja, pirinih testenin in ohrovta. Nisem uporabila masla in smetane, ker je že tako dovolj maščobe v siru. Mlade špinače tudi nisem dala, ker se jo pri nas težko dobi. Pa je vseeno dobro. Celo tako zelo je bilo našim doma všeč, da so predlagali ponovitev.

  Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki

  Sestavine:

  • 3 – 4 veliki krompirji,
  • 1/2 glavice manjšega ohrovta,
  • pirine (ali katerekoli druge) testenine, vzela sem 4 gnezdeca,
  • sol,
  • vrečka parmezan sira.

  Priprava:

  Krompir olupimo in narežemo na kocke. Damo jih kuhat v slano vodo. Po kakih 10 minutah dodamo testenine in ohrovt. Skuhamo do mehkega in odcedimo. V pladenj naložimo polovico mešanice, posujemo s parmezan sirom, na vrh damo še polovico mešanice in izdatno posujemo s sirom. Pečemo kakih 20 min na 190-200*c, toliko, da zloženka dobi rjavo skorjico. Postrežemo kot glavno jed s solato ali pa kot prilogo.

  Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki

  Povzetek
  recipe image
  Ime recepta
  Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki
  Objavljeno
  Ocena
  41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
  Povejte svoje mnenje - kometirajte