0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKrompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki

Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki

MORDA VAS ZANIMA

Pripravite si okusno zloženko iz krompirja, pirinih testenin in ohrovta. Nisem uporabila masla in smetane, ker je že tako dovolj maščobe v siru. Mlade špinače tudi nisem dala, ker se jo pri nas težko dobi. Pa je vseeno dobro. Celo tako zelo je bilo našim doma všeč, da so predlagali ponovitev.

- Oglas -

Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki

Sestavine:

  • 3 – 4 veliki krompirji,
  • 1/2 glavice manjšega ohrovta,
  • pirine (ali katerekoli druge) testenine, vzela sem 4 gnezdeca,
  • sol,
  • vrečka parmezan sira.

Priprava:

- Oglas -

Krompir olupimo in narežemo na kocke. Damo jih kuhat v slano vodo. Po kakih 10 minutah dodamo testenine in ohrovt. Skuhamo do mehkega in odcedimo. V pladenj naložimo polovico mešanice, posujemo s parmezan sirom, na vrh damo še polovico mešanice in izdatno posujemo s sirom. Pečemo kakih 20 min na 190-200*c, toliko, da zloženka dobi rjavo skorjico. Postrežemo kot glavno jed s solato ali pa kot prilogo.

Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki Krompir, pirine testenine, ohrovt v zloženki

.

NAJNOVEJŠE