0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKreme proti gubam uničujejo kožo

Kreme proti gubam uničujejo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Kreme proti gubam lahko dejansko uničijo vašo kožo, saj lahko kemikalije v tovrstnih kozmetičnih izdelkih sprožijo hude alergije. Koža postane takšna, kot da bi se preveč izpostavljali sončnim žarkom. Namesto umetne zatorej rajši doma sami izdelajte takšno kremo.

- Oglas -

Celo priljubljena krema proti gubam, ki ste jo več let uporabljali brez težav, lahko pri posamezniku sproži nenadne alergijske reakcije. Za pojav alergij dermatologi v prvi vrsti krivijo dišave in dve kemikaliji oziroma konzervansa – tako imenovana metilizotiazolinon in metilkloroizotiazolinon. Najdemo ju v številnih kozmetičnih izdelkih, predvsem v kremah za zaviranje staranja, šamponih in vlažilnih robčkih. Neposredni stik z omenjenima kemikalijama lahko privede do kontaktnega dermatitisa, pordele in otekle kože. Reakcije se lahko pojavijo takoj po stiku ali v poznejših urah po izpostavljenosti.

kreme proti gubam

Od leta 2005 so proizvajalci zaradi dopuščanja nove evropske uredbe začeli v svoje produkte dodajati večje koncentracije zgoraj omenjenih kemikalij, saj le te podaljšajo rok uporabe izdelka, ubijajo bakterije, plesni in viruse. Če konzervansov ne bi dodajali, bi bile kreme uporabe le približno dva tedna po odprtju. Večja količina konzervansov pa povečuje možnost nastanka alergij, zato nekateri strokovnjaki ocenjujejo, da je že vsaj vsak deseti obiskovalec dermatološke klinike alergičen na ti dve kemikaliji.

- Oglas -

Kremo proti gubam izdelajte sami

Se je tudi vam nepojasnjeno pojavil ekcem ali mislite, da vam določen lepotni izdelek povzroča draženje kože? V sumu na alergijo se odpravite k zdravniku, sicer pa si lahko zadevo olajšate tudi z bojkotom uporabe umetnih krem, izdelanih v kemijskem laboratoriju. Namesto njih si raje sami izdelajte naravno kremo proti gubam.

krema proti gubam

Potrebovali boste:

  • 2 čajni žlički olja jojobe
  • 1 žlička kokosovega olja
  • 3 čajne žličke olja iz mareličnih jedrc
  • 3 čajne žličke šipkovega olja
  • 1,5 žličke čebeljega voska
  • 8 do 10 žličk rožne vode
  • ponev iz nerjavečega jekla in mešalnik.

 

Navodila za pripravo:
v ponev oziroma posodo iz nerjavečega jekla stresite praktično vse sestavine, razen rožne vode. Vse skupaj segrevajte na nizkem ognju približno 5 do 10 minut, tako da nežno stalite čebelji vosek. Dobro premešajte, nato pa zmes iz ponve prelijte v mešalnik, kjer jo boste zmešali z rožno vodo. Le to počasi dolivajte v mešalnik in dobro zmešajte, da dobite lepo puhasto kremo. Če imate na primer zelo mastno kožo, vam svetujemo, da rajši povečate količino dodane rožne vode. Kremo na koncu shranjujte v hladilniku, da se sestavine v njej ne pokvarijo.

.

NAJNOVEJŠE