0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNavade, zaradi katerih je vaša koža v slabem stanju

Navade, zaradi katerih je vaša koža v slabem stanju

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi se trudijo z različnimi tretmaji za nego kože, pa vendar se kljub temu spopadajo s problematično kožo oziroma s težavami, kot so akne, prezgodnje gubice, zelo suha koža ipd. Se sprašujete, kaj počnete narobe? Mnogokrat se niti ne zavedamo, kako velik vpliv imajo naše vsakodnevne navade na stanje kože. Katerim napakam se je torej še posebej pametno izogniti?

- Oglas -
Težave s kožo

Tuširanje z vročo vodo

Predvsem v hladnejših mesecih se vroče prhe precej bolj priležejo od hladnih. Vendar pa to ni najboljša ideja za tiste z zelo suho kožo. Vroča voda namreč odstrani zaščitne plasti maščobe, kar povzroči izsušitev kože. Izogibajte se torej zelo visoki temperaturi vode med tuširanjem in poskušajte postopoma preiti k uporabi hladne ali vsaj mlačne vode.

Pogosto jemanje antibiotikov in pozabljanje na probiotike

Ljudje, ki pogosto jemljejo antibiotike, se velikokrat soočijo s težavami s kožo. Pomanjkanje koristnih bakterij v črevesju, ki je pogosta posledica jemanja antibiotikov, lahko vpliva tudi na stanje naše kože. Situacijo pa pogosto še poslabša pogosta uporaba protibakterijskih mil ipd. Kadar so antibiotiki resnično nujni, torej ne smete pozabiti na probiotike, ki bodo poskrbeli za ponovno vzpostavitev ravnovesja oziroma ugodnega razmerja med koristnimi in škodljivimi bakterijami.

Težave s kožo

Stiskanje mozoljev

Se težko uprete stiskanju mozoljčkov? To je ena najslabših navad, ko gre za ohranjanje lepe in zdrave kože. S tem namreč povzročimo vnetje in tvegamo okužbe, na koži pa lahko ostane celo trajna brazgotina. Poskušajte se torej upreti stiskanju manjših mozoljčkov, saj s tem vsekakor povzročite precej več škode kot koristi.

- Oglas -

Žrtvovanje spanja zaradi drugih obveznosti

Kadar smo zelo zaposleni, je ena prvih stvari, ki jih običajno žrtvujemo, spanje. Morda imate občutek, da nekaj ur spanja manj od količine, ki jo dejansko potrebujete, ne bo imelo bistvenega vpliva. A če to počnete prepogosto, med drugim tvegate tudi različne težave s kožo – od zelo očitnih, kot so podočnjaki, pa do prezgodnjega staranja kože oziroma gubic. Ne pozabite, da tudi vaša koža potrebuje počitek, da se lahko obnovi, zato poskrbite, da boste spali dovolj in da bo vaš spanec čim bolj kakovosten.

Neuporaba kakovostnih sončnih očal

Znano je, da je za zaščito kože pred poškodbami zelo pomembna uporaba kakovostnih zaščitnih krem – in to ne le v poletnem času. Manj pa se govori o pomenu sončnih očal za ohranjanje zdrave in mladostne kože. Kadar nam sonce sveti neposredno v oči, se namreč skoraj samodejno namrščimo. Če se to dogaja zelo pogosto, pa obstaja seveda velika nevarnost, da se na koži pojavijo gubice. Investicija v kakovostna sončna očala, ki jih boste lahko uporabljali še vrsto let, se zato nedvomno splača.

Pri pomladitvi, osvežitvi in ohranjanju zdrave kože pa vam lahko pomaga tudi encimska piling maska za kožo.

.

NAJNOVEJŠE