Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliKonoplja tudi kot zdravilo za hišne ljubljenčke?

Konoplja tudi kot zdravilo za hišne ljubljenčke?

MORDA VAS ZANIMA

V ameriški zvezni državi Nevada bodo morda odobrili uporabo konoplje kot zdravila za hišne ljubljenčke. To bi omogočalo lastnikom živali, da bi z veterinarskim potrdilom pridobili konopljo za zdravljenje bolezni njihovih štirinožnih prijateljev.

- Oglas -

Konoplja in hišni ljubljenčki

Določeni veterinarji, ki so konopljo uporabljali za lajšanje bolečin bolnih ali umirajočih živali, pravijo, da jim je ta pomagala. Omenjene ugotovitve kljub temu še niso bile znanstveno potrjene.

Veterinar Dough Kramer iz Los Angelesa je leta 2013 denimo dejal, da je konoplja pomagala omiliti bolečine njegovemu psu Nikiti po operaciji tumorjev. Nikiti se je prav zaradi konoplje povečal apetit, pridobil je tudi nekaj kilogramov, je še dejal Kramer.

Predlog o uporabi konoplje za zdravljenje živali je v Nevadi sicer še v najzgodnejši fazi. Preden bo sprejet, bo tako po napovedih minilo še kar nekaj časa.

- Oglas -

Uporaba konoplje v zdravstvu že vrsto let buri duhove. V nekaterih državah je zakonita, drugod ji močno nasprotuje. Tudi glede njenih zdravilnih učinkov so mnenja deljena, klinične raziskave uporabnosti pripravkov iz konoplje pa potekajo na številnih področjih.

Med drugim naj bi konoplja pripomogla k izboljšanju nekaterih znakov multiple skleroze, primerna pa naj bi bila še za lajšanje bolečin, proti slabosti in bruhanju, migreni, pa tudi za vzpodbujanje apetita in izboljševanje razpoloženja.

Preberite si tudi članek o konopljinem olju TUKAJ.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×