0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliKonoplja tudi kot zdravilo za hišne ljubljenčke?

Konoplja tudi kot zdravilo za hišne ljubljenčke?

MORDA VAS ZANIMA

V ameriški zvezni državi Nevada bodo morda odobrili uporabo konoplje kot zdravila za hišne ljubljenčke. To bi omogočalo lastnikom živali, da bi z veterinarskim potrdilom pridobili konopljo za zdravljenje bolezni njihovih štirinožnih prijateljev.

- Oglas -

Konoplja in hišni ljubljenčki

Določeni veterinarji, ki so konopljo uporabljali za lajšanje bolečin bolnih ali umirajočih živali, pravijo, da jim je ta pomagala. Omenjene ugotovitve kljub temu še niso bile znanstveno potrjene.

Veterinar Dough Kramer iz Los Angelesa je leta 2013 denimo dejal, da je konoplja pomagala omiliti bolečine njegovemu psu Nikiti po operaciji tumorjev. Nikiti se je prav zaradi konoplje povečal apetit, pridobil je tudi nekaj kilogramov, je še dejal Kramer.

- Oglas -

Predlog o uporabi konoplje za zdravljenje živali je v Nevadi sicer še v najzgodnejši fazi. Preden bo sprejet, bo tako po napovedih minilo še kar nekaj časa.

Uporaba konoplje v zdravstvu že vrsto let buri duhove. V nekaterih državah je zakonita, drugod ji močno nasprotuje. Tudi glede njenih zdravilnih učinkov so mnenja deljena, klinične raziskave uporabnosti pripravkov iz konoplje pa potekajo na številnih področjih.

Med drugim naj bi konoplja pripomogla k izboljšanju nekaterih znakov multiple skleroze, primerna pa naj bi bila še za lajšanje bolečin, proti slabosti in bruhanju, migreni, pa tudi za vzpodbujanje apetita in izboljševanje razpoloženja.

Preberite si tudi članek o konopljinem olju TUKAJ.

.

NAJNOVEJŠE