Klimatske naprave

  Poletni meseci so tu, kar pomeni da bomo v prihodnjih dneh verjetno kar pogosto prižigali klimatske naprave. To pa seveda nič kaj ni dobro za okolje, zato je tukaj nekaj nasvetov, kako združiti ekologijo in dobro počutje.

  Termalne zavese

  So odlične za to, da preprečujejo toplotnim virom (kot je na primer sončna svetloba) dostop do vaših prostorov.

  Senčila

  Morda se ne sliši ta možnost tako efektivna kot je klimatska naprava, vendar lahko senčila kar dobro poskrbijo za ohranjanje hladnega prostora.

  Klimatske naprave

  Ko vas ni v prostoru klimo izključite. To je dokaj preprost nasvet, ki vam bo prihranil kar dosti denarja na energijskem računu. Prav tako pa je priporočljivo, da hladite le tisto sobo, v kateri se dejansko zadržujete.

  Odeje

  Ponoči namesto, da vam teče klimatska naprava raje uporabite tanjše oddeje oz. pregrinjala, kar bo prav tako poskrbelo za bolj hladne noči.

  Vzdržavanje klimatskih naprav

  Redno skrbite za vzdrževanje vaše klimatske naprave, saj bo ta zato delala veliko bolj učinkovito. hkrati pa bo porabila manj energije.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  1 komentar

  1. Če imamo dobra senčila in dobro izolacijo hiše klime sploh ne potrebujemo.. je pa res treba skrbeti za vzdrževanje klime.. nevzdrževana klima porabi veliko več energije ohladi pa skoraj nič..

  Comments are closed.