Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaKlepetanje brez meja

Klepetanje brez meja

MORDA VAS ZANIMA

Pretirana uporaba sodobnih sredstev izmenjave sporočil pomembno ogroža zdravje mladostnikov, so opozorili na srečanju ameriškega združenja za javno zdravje. V neki raziskavi je skoraj 20 odstotkov sodelujočih najstnikov izjavilo, da pretirava s pošiljanjem besedilnih sporočil. Med tednom jih pošljejo več kot 120 na dan. Med njimi je bilo največ deklet, otrok iz nižjih družbenih slojev, predstavnikov etničnih manjšin in mladostnikov, ki odraščajo brez očeta.

- Oglas -

Najstniki in računalnik

Iz končnih podatkov raziskave je razvidno, da je pri hiper pošiljateljih sporočil verjetnost, da posežejo po cigaretah, začnejo popivati, uživati prepovedana mamila in se vpletejo v pretep, od 40 do 55 odstotkov večja kot pri tistih, ki so pri uporabi teh sredstev zmerni. Verjetnost, da imajo štiri ali celo več spolnih partnerjev, je za kar 90 odstotkov večja.

O pretirani uporabi družabnih spletnih omrežjih, kot sta Facebook ali Twitter (več kot tri ure na dan, med tednom) je poročalo 11,5 odstotka mladostnikov. Pri njih so opazili skrb zbujajoče zdravstvene motnje, predvsem visoko stopnjo stresa, depresijo, samomorilnost, agresivnost in motnje spanja. Za obe skupini mladostnikov je bila značilna permisivnost staršev, ki jih posledice pretirane uporabe sodobnih komunikacijskih sredstev za njihove odraščajoče otroke niso skrbele.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×