0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaKlepetanje brez meja

Klepetanje brez meja

MORDA VAS ZANIMA

Pretirana uporaba sodobnih sredstev izmenjave sporočil pomembno ogroža zdravje mladostnikov, so opozorili na srečanju ameriškega združenja za javno zdravje. V neki raziskavi je skoraj 20 odstotkov sodelujočih najstnikov izjavilo, da pretirava s pošiljanjem besedilnih sporočil. Med tednom jih pošljejo več kot 120 na dan. Med njimi je bilo največ deklet, otrok iz nižjih družbenih slojev, predstavnikov etničnih manjšin in mladostnikov, ki odraščajo brez očeta.

- Oglas -

Najstniki in računalnik

Iz končnih podatkov raziskave je razvidno, da je pri hiper pošiljateljih sporočil verjetnost, da posežejo po cigaretah, začnejo popivati, uživati prepovedana mamila in se vpletejo v pretep, od 40 do 55 odstotkov večja kot pri tistih, ki so pri uporabi teh sredstev zmerni. Verjetnost, da imajo štiri ali celo več spolnih partnerjev, je za kar 90 odstotkov večja.

O pretirani uporabi družabnih spletnih omrežjih, kot sta Facebook ali Twitter (več kot tri ure na dan, med tednom) je poročalo 11,5 odstotka mladostnikov. Pri njih so opazili skrb zbujajoče zdravstvene motnje, predvsem visoko stopnjo stresa, depresijo, samomorilnost, agresivnost in motnje spanja. Za obe skupini mladostnikov je bila značilna permisivnost staršev, ki jih posledice pretirane uporabe sodobnih komunikacijskih sredstev za njihove odraščajoče otroke niso skrbele.

.

NAJNOVEJŠE