Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.
- Oglas -
SESTAVINE
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 1 strok česna
- 2 pesti češnjevih paradižnikov
- 1 šop koriandra
- 400 g kuhane čičerike
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlička mešanice začimb »garam masala«
- 1 žlička kurkume v prahu
- 1 žlička koriandra v prahu
- 400 g paradižnikovih koščkov
- 400 ml kokosovega mleka
- sol (po okusu)
- mleti poper (po okusu)
- 5 feferonov
- 1 pest indijskih oreščkov
- 1 žlica belih in črnih sezamovih semen
POSTOPEK PRIPRAVE
- Korenček in čebulo nasekljajte na koščke. Papriko narežite na tanke rezine. Strite česen, razpolovite češnjeve paradižnike in grobo nasekljajte koriander. Čičeriko odcedite in jo operite.
- V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo do mehkega. Po 5 minutah primešajte česen in začimbe ter pražite še 1 minuto. Dodajte paradižnik, premešajte in na zmernem ognju kuhajte še približno 10 minut.
- Prilijte kokosovo mleko ter začinite s soljo in poprom. Mešanico zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in počasi kuhajte še približno 15 minut. Na koncu primešajte še čičeriko, paradižnik in feferone ter vse skupaj segrejte.
- Kari potresite s svežim koriandrom, indijskimi oreščki in sezamovimi semeni. Postrezite s prilogo po izbiri, na primer z rižem.
- Oglas -