DomovZdravje & prehranaKari s paradižnikom in čičeriko

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

- Oglas -

SESTAVINE

  • 2 čebuli
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 1 strok česna
  • 2 pesti češnjevih paradižnikov
  • 1 šop koriandra
  • 400 g kuhane čičerike
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička mešanice začimb »garam masala«
  • 1 žlička kurkume v prahu
  • 1 žlička koriandra v prahu
  • 400 g paradižnikovih koščkov
  • 400 ml kokosovega mleka
  • sol (po okusu)
  • mleti poper (po okusu)
  • 5 feferonov
  • 1 pest indijskih oreščkov
  • 1 žlica belih in črnih sezamovih semen

POSTOPEK PRIPRAVE

  • Korenček in čebulo nasekljajte na koščke. Papriko narežite na tanke rezine. Strite česen, razpolovite češnjeve paradižnike in grobo nasekljajte koriander. Čičeriko odcedite in jo operite.
  • V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo do mehkega. Po 5 minutah primešajte česen in začimbe ter pražite še 1 minuto. Dodajte paradižnik, premešajte in na zmernem ognju kuhajte še približno 10 minut.
  • Prilijte kokosovo mleko ter začinite s soljo in poprom. Mešanico zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in počasi kuhajte še približno 15 minut. Na koncu primešajte še čičeriko, paradižnik in feferone ter vse skupaj segrejte.
  • Kari potresite s svežim koriandrom, indijskimi oreščki in sezamovimi semeni. Postrezite s prilogo po izbiri, na primer z rižem.
- Oglas -

NAJNOVEJŠE