0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKamilice niso dobre samo za prebavo

Kamilice niso dobre samo za prebavo

MORDA VAS ZANIMA

Prijetno aromo kamiličnega čaja vsi dobro poznamo, mnogi smo ga pili že kot otroci, kadar nas je bolel želodec. Lahko jih kupimo v obliki čaja, rastejo pa tudi na vrtovih, in sicer v obliki plevela. Vendar kamilice ne koristijo samo prebavnemu traktu. Preverite, katere tegobe še lajšajo.

- Oglas -

Kamilice nam pomagajo zaspati

Apigenin je kemična sestavina v kamilici, ki pomirja centralno živčevje, posledično pa nam pomaga zaspati. Podoben sprostitveni učinek kot čaj ima tudi aromatična kopel, v kad enostavno natočimo vročo vodo, v katero dodamo dve žlici posušenih kamilic. Eterična olja namreč prodrejo tudi skozi kožo in na tak način odpravljajo tesnobo in stres.

Kamilice

Zdravijo izpuščaje

Verjetno ste že opazili, da mnoge kreme vsebujejo kamilico. To čudežno zelišče namreč koristi tudi naši koži, saj pomaga pri celjenju opeklin in izpuščajev. V specializiranih prodajalnah lahko kupite kamilično olje, ki ga nato zmešate s kakšno nevtralno naravno kremo. Tako pripravljeno kamilično kremo nato nanesite na blažje opekline in izpuščaje in videli boste, da bo že kmalu bolje.

- Oglas -

Pomagajo pri okužbah

Če s kamilicami izpiramo ustno votlino, s tem blažimo vnetje dlesni, pa tudi razjede v ustih se na tak način zdravijo. Tudi vnete oči in kožo lahko izpiramo s kamilicami. Žličko posušenih kamilic prelijemo z vrelo vodo in počakamo, da se pripravek ohladi do mlačnega. S tako pripravljeno mešanico večkrat na dan izpiramo oči ali mažemo prizadeto mesto na koži.

Več o zdravilnih učinkih kamilic si preberite tukaj.

.

NAJNOVEJŠE