fbpx
Domov Zdravje & prehrana Kakšna jajca izbrati?

Kakšna jajca izbrati?

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Kokošja jajca so poceni vir hranil, ki omogočajo kuharju najrazličneše možnosti uporabe, naj jih ponudi sama ali kot sestavino v jedi. Poznamo razne vrste jajc, najboljša pa so biološka jajca kokoši, ki se prosto pasejo.

Bio jajca

To so jajca kokoši, ki jih hranijo z naravno hrano brez pesticidov, brez dodanih hormonov ali umetnih barvil. Te kokoši se lahko prosto pasejo po zemlji, ki je niso gnojili z umetnimi gnojili in za katero je potrjeno, da je biološka. Te kokoši imajo enake življenjske pogoje kot kokoši s skednja, vendar lahko gredo podnevi na prosto.

Biološko hranjene kokoši, ki se prosto pasejo, naj bi imele boljše pogoje od običajnih kokoši, ki se prosto pasejo. Tem kokošim ne odstranijo kljunov.

Bio kokošja jajca

Jajca kokoši, rejenih v kletkah

Ta jajca nosijo kokoši, ki so zaprte v kletkah, v katerih se skoraj ne morejo gibati. Tem so odstranili kljune, da ne bi kljuvale druga druge. Ta jajca so najcenejša.

Jajca s skednja

Ta jajca nosijo kokoši, ki so zaprte v skednju, kjer se lahko prosto gibljejo, vendar ne morejo na prosto. Ta jajca so dražja od jajc kokoši, ki jih redijo v kletkah, vendar cenejša od jajc kokoši, ki se gibljejo na prostem.

Jajca štirih žit

To so jajca kokoši, ki jih hranijo z ječmenom, ovsom, pšenico in ržjo. Kokoši imajo enake bivalne pogoje kot kokoši iz skednja, ker so zaprte in nimajo izhoda na prosto.

Zavajajoče nalepke

Na embalažah jajc pogosto najdemo napise ‘sveža jajca’, ‘domača jajca’ ali ‘naravna jajca’, kar nam prikliče pred oči podobo kokoši, ki se pasejo v naravi nekje na kmetiji. Resnica je žal takšna, da so najpogosteje to jajca kokoši iz kletk, zato se je pred nakupom dobro pozanimati kaj točno kupimo.

Vir: Sodobna vegetarijanska kuhinja

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×