Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKakšna jajca izbrati?

Kakšna jajca izbrati?

MORDA VAS ZANIMA

Kokošja jajca so poceni vir hranil, ki omogočajo kuharju najrazličneše možnosti uporabe, naj jih ponudi sama ali kot sestavino v jedi. Poznamo razne vrste jajc, najboljša pa so biološka jajca kokoši, ki se prosto pasejo.

Bio jajca

- Oglas -

To so jajca kokoši, ki jih hranijo z naravno hrano brez pesticidov, brez dodanih hormonov ali umetnih barvil. Te kokoši se lahko prosto pasejo po zemlji, ki je niso gnojili z umetnimi gnojili in za katero je potrjeno, da je biološka. Te kokoši imajo enake življenjske pogoje kot kokoši s skednja, vendar lahko gredo podnevi na prosto.

Biološko hranjene kokoši, ki se prosto pasejo, naj bi imele boljše pogoje od običajnih kokoši, ki se prosto pasejo. Tem kokošim ne odstranijo kljunov.

Bio kokošja jajca

Jajca kokoši, rejenih v kletkah

Ta jajca nosijo kokoši, ki so zaprte v kletkah, v katerih se skoraj ne morejo gibati. Tem so odstranili kljune, da ne bi kljuvale druga druge. Ta jajca so najcenejša.

Jajca s skednja

- Oglas -

Ta jajca nosijo kokoši, ki so zaprte v skednju, kjer se lahko prosto gibljejo, vendar ne morejo na prosto. Ta jajca so dražja od jajc kokoši, ki jih redijo v kletkah, vendar cenejša od jajc kokoši, ki se gibljejo na prostem.

Jajca štirih žit

To so jajca kokoši, ki jih hranijo z ječmenom, ovsom, pšenico in ržjo. Kokoši imajo enake bivalne pogoje kot kokoši iz skednja, ker so zaprte in nimajo izhoda na prosto.

Zavajajoče nalepke

Na embalažah jajc pogosto najdemo napise ‘sveža jajca’, ‘domača jajca’ ali ‘naravna jajca’, kar nam prikliče pred oči podobo kokoši, ki se pasejo v naravi nekje na kmetiji. Resnica je žal takšna, da so najpogosteje to jajca kokoši iz kletk, zato se je pred nakupom dobro pozanimati kaj točno kupimo.

Vir: Sodobna vegetarijanska kuhinja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×