Kako so si lase barvale naše babice

  Ste se kdaj vprašali, kako so si lase barvale naše babice, ko še ni bilo na voljo raznoraznih barv za lase v vseh mogočih odtenkih? Nikar ne mislite, da so se kar sprijaznile z naravno barvo, ki jim ni bila všeč ali s sivenjem las, še zdaleč ne. Narava nam ponuja rešitev za vsako tegobo, tudi za barvanje las.

  Babica

  Posvetlitev las

  Za posvetlitev las lasišče najprej umijemo z nevtralnim šamponom, nato pa ga natremo s sokom ene limone. Pustimo delovati 20 minut, nato pa temeljito izperemo s toplo vodo. Lase si lahko posvetlimo tudi z močnim kamiličnim čajem, ki ga nanesemo na lase po umivanju in pustimo, da se posuši.

  Potemnitev las

  V litru vode 15 minut kuhamo mešanico iz desetih žlic narezanih listov bršljana in petih žlic orehovih listov. Odstavimo in počakamo 20 minut, da se ohladi, nakar precedimo. S tem poparkom lasišče natiramo dvakrat na dan, dokler ni želenega učinka.

  Za rdečo barvo las

  Čaj iz ognjiča in hibiskusa poudarja barvo naravnih rdečelask ali pa rjavim lasem daje bakren sijaj. Močan in ohlajen čaj vtremo na lasišče enkrat na dan na predhodno umite lase, vse dokler ne dosežemo rezultata, ki si ga želimo.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte